Mužstvo z vršovického ďolíčku vstoupilo do jarní části pravou nohou, když přehrálo dalšího aspiranta na postup Duklu Praha.

„Byl jsem se na utkání kouknout, hrál se velmi kvalitní fotbal. Navíc sedm a půl tisíce fanoušků vytvořilo skvělou fotbalovou atmosféru,“ vysvětloval sokolovský trenér Karel Havlíček. Naopak jeho svěřenci vstoupili do jarní části bezbrankovou remízou s Čáslaví.

„Určitě jsme chtěli tři body, ale zápas byl spíše remízový, i když jsme si vytvořili největší brankovou příležitost čtyři minuty před koncem Duchničem. Utkání však bylo také hodně svázané odpovědností prvního jarního zápasu,“ zamyslel se sokolovský trenér.

Baníkovci to však nebudou mít lehké ani ve druhém jarním kole. Jména jako Sňozík, Hašek, Nikl či Slezák slibují pořádnou podívanou.

„My jsme se připravovali stejně jako na každé jiné utkání, nic nebylo navíc. Do utkání nastoupíme s pokorou a jsme si vědomi, že přijede jeden z nejlepších týmů druhé ligy, ale i přesto bychom rádi hráli aktivněji, než tomu bylo v uplynulém duelu s Čáslaví,“ odtajnil trenér taktiku, která by měla na ´klokany´ na sokolovském pažitu platit.

I sestava by neměla doznat v utkání s Bohemkou výraznějších změn.

„To se uvidí až těsně před utkáním. Prozatím má zdravotní problémy Salák, který má teplotu, ale snad by měl být v sobotu k dispozici. Jinak jsou všichni hráči zdrávi,“ podotkl kouč.v Utkání Sokolova s Bohemians patří mezi riziková, a pořadatelé k tomu také rázně přistoupili. Důvod? Na sobotním duelu se totiž očekává pořádná navštěva, která se odhadem pohybuje okolo tří tisíců.

„Osobně si myslím, že k fotbalu patří pořádná divácká kulisa. Čekám, že by mohlo dorazit do ochozů sokolovského stadionu něco okolo tří tisíců fanoušků, jelikož na Čáslav jich přišlo patnáct set. Moc bych si to přál,“ míní Havlíček.

Baníkovci se prozatím s klokany střetli třikrát. První vzájemný duel Bohemka v Sokolově vyhrála 2:1, v odvetném jarním souboji pak zvítězil Sokolov v poměru 1:0. Poslední zápas skončil ve vršovickém ďolíčku hubeným vítězstvím klokanů 1:0, které zařídil střelou z dvaceti metrů Rychlík.

Fanoušci Sokolova se tak mají na co těšit. „Na zápas se těšíme, bude tu super atmosféra, přijede lídr ligy, kvalitní mužstvo se silným fanouškovským zázemím. Jak jsem říkal, do utkání půjdeme s pokorou, ale budeme chtít bojovat a doma vyhrát,“ uzavřel sokolovský lodivod.

Utkání začíná v sobotu 14. března v tradičních 10.15 hodin a zdarma mají vstup diváci ze Stříbrné a všichni ti, jejichž příjmení začíná na písmeno B.