První jarní utkání baníkovci začali dobře a proti čtvrtému celku druhé ligy byli první čtvrthodinku aktivnější. Jako první brankáře Frydrycha ohrozil v 18. minutě Čupr, jehož pokus z přímého kopu musel hostující brankář ´tahat´ z šibenice.

Po dvaceti minutách se hra vyrovnala a největší příležitostí Čáslavi byl špatný odkop Iliziho, který trefil Nulíčka. Pak se sám mezi dva beky do slibné příležitosti řítil Jirouš, ale zamotal se do kliček. Hosté poločas dohráli ve větší aktivitě, ale gólovou možnost si nevytvořili.

Také po změně stran se hrál vyrovnaný fotbal, kousek k tutovce chyběl Salákovi, který jen o metry nedoběhl pěknou přihrávku Jirouše do uličky. Na druhé straně dostal až příliš mnoho prostoru Dolejš a jeho technické střela jen těsně proletěla kolem tyče.

Baník byl blízko ke gólu v 68. minutě, kdy se po standardce dostal míč na hranici vápna k Salákovi, jehož dobrá střela po zemi jen těsně minula tyč. O dvě minuty později vypálil z velké dálky Kunášek a jeho táhlá střela skončila za sítí nad břevnem. Hosté zlobili dál a v 80. minutě měli postupně možnosti Kunášek a Nulíček.

Ke konci měl více ze hry Baník, zatlačil hosty na jeho polovinu, ale vyloženou šanci si vytvořil až v 87. minutě. Rohový kop Saláka se snesl na malé vápno k Duchničovi, který z voleje trefil pouze připraveného Frydrycha.

Zápas tak skončil remízou.

„My se snažili soupeře, kterého jsme dokonale znali, zaskočit rozestavením. Myslím si, že jsme byli první půli aktivnější. Ve druhém poločase se vzájemně zranili dva klíčoví hráči mužstev, čímž hra utrpěla. Zejména pak naše, kdy byl soupeř nebezpečnější. Chodili jsme do brejků, zejména pak Brunclík měl dobré momenty. Obával jsem se standardek, které jsme ustáli, jsem spokojený s bodem, který jsme si zasloužili,“ řekl po utkání trenér hostů Miroslav Koubek.

„Myslím si, že celkově je remíza zasloužená a odpovídá utkání. My byli první poločas méně aktivnější, soupeř nám vyřadil ze hry naší osu. Na druhou stranu jsme měli největší šanci my Duchničem, i když Dolejš na naší levé straně nás hodně zlobil. Proto jsme pak prostřídali, dali jsme do hry Hanzlíka a jeho příchodem se to zlepšilo. Ukázalo se, že to, že je Čáslav tři body za prvním není náhoda. Samozřejmě jsem si přál tento mančaft porazit, věříl jsem, že vyhrajeme gólem ze standardky, ale bod je nakonec zasloužený,“ míní trenér Baníku Karel Havlíček.

(sei)

FK Baník Sokolov – FC Zenit Čáslav 0:0

ŽK: 3:2 (20. Ilizi, 48. Jandík, 68. Salák – 17. Dolejš, 49. Kotrba). Rozhodčí: Makovička – Zlámal, Urban. Diváci: 1520.

Sokolov: Ilizi – Kura, Knakal, Jandík, Čupr – Podrazký (77. Hanzlík), Pilař (57. Duchnič), Čada, Vaněček – Salák, Jirouš.
Čáslav: Frydrych – Kotrba, Mráz, Vít, Špidlen – Dolejš, Brunclík (55. Vršecký), Prášil, Kunášek – Kocourek (88. Fikejz), Nulíček (90. Ondrášek). Rozhodčí: Makovička – Zlámal, Urban.