Po dvou posledních zápasech, které se nepovedly, věří trenéři druholigových fotbalistů Baníku Sokolov v dobrý výsledek. V neděli v rámci 10. kola II. ligy baníkovci zajíždějí do Hradce Králové.

Asistent trenéra Aleš Jindra čeká náročný duel. „Určitě to bude hodně těžký zápas, pro nás hned z několika pohledů. Jedním z nich je to, že jsme minulý týden nezvládli ani jedno utkání, jak pohárové, tak mistrovské. Především zápas v Sezimově Ústí pro nás byl velkým zklamáním,“ přiznal trenér. Mrzí jej také domácí porážka s Ústím nad Labem, která překazila sérii neporazitelnosti Baníku na jeho hřišti, jež trvala přes dva roky.

„Zápas s Ústím nad Labem nám nevyšel výsledkově. Inkasovali jsme z brejku v závěru na 1:2,“ vrátil se Jindra k poslednímu mistráku. V neděli na hřišti Hradce Králové trenéři věří v úspěch.

„I když nám nebude k dispozici Tomáš Pilař, tvůrce hry, jehož forma měla v poslední době vzestupnou tendenci. Bude nám chybět pro čtyři žluté karty,“ poznamenal trenér Jindra. Kromě dlouhodobě zraněných hráčů Bertelmana a Javorského měl menší zdravotní problémy záložník Pačinda.

„Naopak po svém zranění je připraven Duchnič, uzdravili se nám také Hrabáč a Kura, což je velké plus. Počítáme s nimi a pro zápas budou připraveni,“ spokojeně dodal sokolovský asistent.

Z východu Čech by Baník rád přijel s body. „Jakýkoliv příznivý výsledek by byl záplatou za minulý neúspěšný týden,“ glosuje Aleš Jindra.

(bs)