Juniorce Baníku Sokolov navrátil divizní lesk trenér Stanislav Purkart, který v této sezoně vede ve druhé fotbalové lize sokolovský A tým.

„Určitě na loňskou sezonu vzpomínám a můžu podotknout, že velmi rád. Chodilo na nás hodně diváků, ať už když jsme hráli doma, nebo venku. Navíc jsme svou účastí v krajském přeboru zpestřili fotbalové dění na Karlovarsku,“ vysvětloval na úvod hlavní trenér druholigového Baníku Sokolov Stanislav Purkart. I on pečlivě sleduje dění v novém ročníku krajského přeboru.

„Na některá utkání jsem se byl osobně kouknout,“ podotkl Purkart. Po první části přeboru se na prvních třech místech srovnaly tři týmy z Chebska. Po první části se tak usadily na čele tabulky Mariánské Lázně, druhé místo patří Hazlovu a na třetí příčce se prozatím vyhřívají Františkovy Lázně.

„Podzimní část krajského přeboru se určitě vyvíjela tak, jak se předpokládalo. Mezi chebskou nadvládou jsem však postrádal například Starou Roli, která v uplynulém ročníku čeřila krajské vody,“ odtajnil své poznatky Purkart.

O něco horší je situace na druhém pólu tabulky. Na šestnácté příčce je Jáchymov a o něco lépe na tom jsou Aš a Habartov. „Habartov má za sebou velmi smolný podzim. Viděl jsem ho několikrát hrát a myslím si, že hrál velmi dobrý fotbal, jen se mu nedařilo výsledkově, tím asi zaplatil nováčkovskou daň. Co se týče Jáchymova, tak ten měl problémy již v sezoně, kdy jsme hráli krajský přebor my,“ bilancoval Purkart.

Jarní část krajského přeboru opět slibuje pořádné fotbalové drama. Myslí si to i sokolovský kouč. „Bude to hodně zajímavé, ať už v boji o postup do divizní soutěže, či o udržení v soutěži, fotbalový fanoušek se tak má na co těšit,“ pokračoval druholigový trenér.

Jarní část přeboru odstartuje 13. března. „Hodně bude záležet na vstupu do druhé části soutěže. Mariánské Lázně například přivítají čtvrtou Toužim, a pokud by Mariánky toto utkání vyhrály, mohlo by je to nasměrovat k postupu do divize, ale pak ještě musí zvládnout čtrnáct dalších kol. I přesto si myslím, že Mariánské Lázně a Františkovy Lázně si to rozdají v boji o postup do divize. Jsou to totiž týmy, které mohou divizní soutěži něco nabídnout. Ale překvapit mohou i další týmy, jako Toužim či Stará Role,“ poukazoval Purkart.

Hodně zajímavá bude také situace v boji o udržení v soutěži, adepti jsou hned čtyři. „Určitě nikomu sestup nepřeji, ale je to fotbalová realita. Hodně ohrožený je Jáchymov, který má šest bodů, a tím má nejhorší vyhlídky na druhou část sezony. Za ním jsou pak srovnány desetibodová Aš a Habartov. Pokud se Habartovu bude dařit na jaře výsledkově, věřím, že společně ještě s dalším ohroženým týmem Chyší se zachrání. Poslední slovo však ještě neřekla Aš, která má lepší jaro než podzim, takže uvidíme, jak vše dopadne,“ dodal Stanislav Purkart.