Po roční anabázi u druholigového Baníku Sokolov kývl Martin Hašek na nabídku jednoho z nejslavnějších českých fotbalových klubů AC Sparty Praha, kde bude plnit funkci prvního trenéra. Dále pak Spartě bude pomáhat druhý trenér Jan Kmoch a to vše pod taktovkou generálního manažera a hlavního trenéra Sparty Praha Josefa Chovance.

Martin Hašek se tak vrací do pražského klubu potřetí, poprvé však jako trenér. „U mě to bylo trochu složitější. Poslední rok jsem trénoval druhou ligu v Sokolově, odkud jsem neměl důvod odcházet. Cítil jsem, že mužstvo pracuje dobře, hráči měli z fotbalu radost.Na druhou stranu, na Spartě jsem strávil krásné období aktivní kariéry. A každý trenér, když dostane nabídku z Letné, musí být potěšen. Při jednání byl navíc představen zcela konkrétní plán spolupráce a velikost našich pravomocí. Důležitý je i fakt, že se v realizačním týmu sejdu s lidmi, s nimiž mohu bez nejmenších potíží lidsky i profesně vyjít. A v neposlední řadě, jako obyvatel Prahy ušetřím spoustu času, z čehož bude mít moje rodina radost,“ uvedl pro server klubu Sparta Praha Martin Hašek.

Martin Hašek, *11. 10. 1969
S fotbalem začínal Martin Hašek v rodných Pardubicích, působil také v Chebu, ale do povědomí fotbalových fanoušků se dostal při angažmá ve Slovanu Liberec. Ze severu Čech si jej poté vytáhla Sparta. V letech 1997 až 2001 zažil Martin Hašek na Spartě velmi povedené období, jehož největším úspěchem bylo tažení Ligou mistrů v sezoně 2001/2002. V následujícím ročníku odešel do Rakouska, kde oblékal dres Austrie Vídeň a Sturmu Graz. Po krátkém působení v ruském Dynamu Moskva pak nasměroval své fotbalové kroky opět do své rodné vlasti. Nejdříve zakotvil v Liberci, poté si zahrál opět ve Spartě a svou hráčskou kariéru uzavřel v Příbrami. Poté se vrhl na trénování a v posledním roce vedl druholigový Sokolov, který se po polovině druhé ligy drží na šestém místě.
Martin Hašek po nabídce Sparty Praha požádal sokolovský klub o uvolnění z pozice hlavního trenéra. Vedení Baníku Sokolov perspektivnímu trenéru vyhovělo. Vedení sokolovského klubu tak jedná o angažmá s trenéry letohradským Karlem Havlíčkem a slávistickým Jiřím Saňákem.

(red)