Samotné utkání načali lépe fotbalisté Weidenu, když si v jeho průběhu vytvořili optickou převahu. Sokolov však kontroval soupeře rychlými protiútoky.

Jeden z nich pak mohl využít sokolovský Kratochvíl, ale po jeho průniku následná střela skončila na nohách německého brankáře. Poté se začalo hrát od vápna k vápnu, bez většího ohrožení obou brankářů, a tak se diváci v prvním poločase branky nedočkali.

„Ze soupeře jsme měli respekt a do zápasu jsme vstoupili hodně nervózně. Nedařila se nám kombinace, jak bychom se přáli, navíc jsme kazili hodně nahrávky,“ ohlédl se za prvním poločasem sokolovský kouč Stanislav Purkart. Ve druhém dějství se pak hra oproti tomu prvnímu nelišila, až na to, že sokolovský Prchal dvakrát rozezvonil břevno německé svatyně. Nakonec se však kýžené branky fotbalisté Weidenu dočkali. V 82. minutě se po rohovém kopu a následné dorážce z hranice šestnáctky střelecky prosadil německý kanonýr Ahram.

„Určitě jsme odehráli se soupeřem vyrovnanou partii. Navíc pro kluky to je další zkušenost. Zahráli jsme velmi dobře v obranné fázi a soupeře nepustili do vyložených šancí. Inkasovali jsme až po standardní situaci. Během tří dnů jsme odehráli dvě utkání, takže až na obdrženou branku jsme spokojeni,“ dodal Purkart.

Sokolov B – Weiden 0:1

Branka: 82. Ahram. Poločas: 0:0. Rozhodčí: Vokoun – Vejvoda, Hrnčál. ŽK: 1:2. Diváci: 150.

FK Baník Sokolov B: Dvořák – Nápravník, Hemzáček (46. Hucl), Duben, Vašata – Kratochvíl (46. Zucker), Prchal, Svůra, Bastl – Andrš (46. Komberec), Čertík.

Další porci přípravných zápasů mají baníkovci před sebou. Ve středu zahájí svou plzeňskou tour. Ve středu 10. února zamíří k utkání s Viktorií Plzeň U19, které napíše svou historii na umělce v Luční ulici od 16.00 hodin. V sobotu pak Sokolov změří svůj fotbalový um s třetiligovou Viktorií Plzeň.