Po excelentním vstupu do podzimní části krajské I. A třídy přišla na řadu nováčkovská daň. Pro tým prošpikovaný fotbalovými a hokejovými osobnostmi hodně krutá. Naposledy Citice nezvládly derby nováčků, když si z Rotavy neodvezly ani bod.

„Na utkání jsme byli dobře připraveni a i poslední tréninkovou jednotku jsme absolvovali na umělé trávě v Sokolově,“ odtajnil náplň předzápasové přípravy citický trenér Roman Heřman.

Do utkání vstoupili v Rotavě o poznání lépe hráči Citic, i přesto se z vedoucí branky radovali domácí. „Úvod zápasu jsme odehráli dle naší představy, pak však přišla velká hrubka našeho stopera a domácí se dostali do vedení,“ vysvětloval Heřman.

Inkasovaná branka Citice vyhodila ze sedla, do kterého se jen těžko vracely. A aby ne. Po druhé brance domácích se zdálo být již utkání rozhodnuto.

„Obdržená branka nás na zbytek poločasu hodně poznamenala a soupeř nás ještě jednou potrestal,“ smutně poznamenal citický kouč.

Po přestávce však nastoupil na rotavské ´umělce´ v barvách Citic úplně jiný tým. „Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji a takřka po celý jeho průběh zatlačili soupeře na jeho polovinu. Bohužel se od nás odvrátilo i patřičné štěstíčko a naše šance skončily buď na tyči, či těsně vedle domácí branky,“ litoval Heřman.

V závěru zápasu se střelecky prosadil z dorážky Bardon, ale to bylo vše, co Citice dokázaly na hřišti Rotavy zvládnout.

„Kontaktní branka však přišla pozdě a domácí své vítězství ubránili, a to když ještě v poslední minutě vychytal domácí brankář tváří v tvář střelce Peřinu. Vzhledem k vývoji utkání jsme si minimálně remízu zasloužili, a to především za předvedenou hru ve druhé půli, za kterou musím své hráče pochválit,“ zamyslel se Roman Heřman.