Tým nabitý fotbalovými osobnostmi. Tak by se dal charakterizovat nováček okresního přeboru DC Bacardi Karlovy Vary. A aby ne. Už jen třeba Patrik Povinský či Josef Mestl nebo Martin Karbula mluví za vše. Ale ani oni však nepomohli k vítězným bodům svému týmu v úvodním kole přeboru, ve kterém hostili jednoho z lídrů uplynulé sezony Sokol Květnovou.

„Šancí jsme si vytvořili na čtyři zápasy,“ zlobil se trenér nováčka soutěže Libor Marek. A ví proč.

„Tutovky“ Mestla, Karbuly či Bretta volaly po gólu. Ale bohužel. „K prvnímu utkání jsme nastoupili trochu nervózní, ale od začátku zápasu jsme zatlačili Květnovou na její půlku, ale bohužel jsme nevyužili naše brankové příležitosti,“ smutně poznamenal Marek.

Tým Květnové, který patřil v loňské sezoně k jednomu z aspirantů na postup, se tak měl na hřišti co ohánět.

„Hostům velmi zahráli mladí útočníci, kteří si vytvořili tři šance, ale v těchto okamžicích nás podržel gólman Povinský,“ ohlédl se zpět Marek a pokračoval: „Pro nás je to totální ztráta. Důvod? Průběh utkání hrál v náš prospěch. Navíc soupeř šel během utkání do deseti a ani to jsme nedokázali brankově potrestat.“

V oficiálním prvním kole zamíří jeho svěřenci na velmi horkou půdu do Štědré. „Víme, že nás tam nečeká nic lehkého, i přesto tam jedeme vyhrát,“ varuje soupeře karlovarský kouč. Jeho tým to však bude mít o to těžší, jelikož po úvodní prohře s Vojkovicemi se budou chtít hráči Štědré v domácím prostředí bodově rehabilitovat.

„Uvidíme, jaké bude hřiště, a víme, že ze Štědré se moc body neodvážejí. My však budeme již kompletní a chceme si odvézt vítězné tři body,“ přeje si Libor Marek.

Na programu přeboru bude derby nováčků

Dvě sezony. Dva postupy. Na postupovou euforii si v karlovarském týmu DC Bacardi rozhodně stěžovat nemohou. Po postupu ze IV. třídy dokázali i ve III. třídě Karlových Varů, že se s nimi musí počítat. Jen když už se vyslovilo: přijede Bacardi, nejeden tým padal do mdlob. A oprávněně. Hráči pod taktovkou trenéra Libora Marka zaslouženě postoupili mezi okresní smetánku. V prvním kole pak Bacardi uhrálo bezbrankovou remízu, kterou by rádo odčinilo tříbodovým ziskem na půdě Štědré.

Program I. kola

Květnová – Hájek (sobota, 23. srpna, 14.00)
Pokud se domácímu týmu rozstřílí útočníci, určitě vyhraje.

Doubí – Vojkovice (sobota, 23. srpna, 14.00)
I když Vojkovice úvodní kolo okresního přeboru vyhrály, neuspějí. Já věřím Doubí. Dám jedničku.

Štědrá – DC Bacardi (sobota, 23. srpna, 17.00)
Byl bych špatný trenér, kdybych volil jiný výsledek než vítězství. Chceme tak odčinit ztrátu z úvodu soutěže, abychom v tabulce pravdy mohli získat plusové body.

Březová – Božičany (sobota, 23. srpna, 17.00)
Březová během přestávky vhodně doplnila kádr a určitě se bude chtít v domácím prostředí blýsknout výhrou, proto bych přál mému kamarádovi Františku Mandulovi tříbodovou radost.

Kolová – Toužim B (sobota, 23. srpna, 17.00)
Kolová patří k favoritům přeboru, což by měla v domácím prostředí bez problémů potvrdit. Navíc se odtamtud body vozí poskrovnu.

Nejdek B – Bochov (sobota, 23. srpna, 17.00)
Rezerva Nejdku v domácím prostředí málokdy prohrává, přesvědčí se o tom i Bochov.

Kyselka – Chyše (neděle, 25. srpna, 15.00, Vojkovice)
Mladý tým Chyše bude dělat starcům z Kyselky problémy, i přesto by se měly týmy o body podělit.