V sobotu zakončili na citickém turnaji neoblíbenou letní přípravu. V prvním utkání zdolali hráči Poříčí Citice v poměru 2:0. Ve finále si pak poradili s Baníkem Bukovany 3:1.

„Turnaj se nám celkem vydařil. Škoda jen, že jsme nebyli kompletní, jelikož jsme si chtěli vyzkoušet nějaké herní varianty,“ smutně poznamenal trenér Poříčí Milan Gabrle. Ale tolik smutnit nemusel. Nejenže jeho svěřenci celý turnaj vyhráli, navíc si odvezli i trofej pro nejlepšího hráče turnaje, kterou v Citicích vybojoval Monhart.

„V prvním zápase musel naskočit na postu hrotového hráče gólman Dvořák. Bylo nás akorát, ale i přesto jsme spokojeni,“ bilancoval kouč.

Teď však čeká jeho tým úplně jiné fotbalové sousto, kterým bude víkendový start krajského přeboru. V tom by pořískému týmu měli pomoci i novicové v dresu poříčského klubu, kteří zavítali do nového působiště z Baníku Sokolov Petr Kopřiva, Michal Gajdoš, Tomáš Hung či Tomáš Provazník.

„Měli by zkvalitnit naši hru. Určitě jejich příchod tým zkvalitní, je to vidět i na hřišti. Pokud se nám budou vyhýbat zranění a budeme kompletní, tak bychom mohli hrát kvalitní fotbal,“ zamyslel se Gabrle.

Jestli uspěje, se uvidí již tuto sobotu 9. srpna, kdy v úvodním kole krajského přeboru zamíří Královské Poříčí na velmi horkou půdu Ostrova. Výkop tohoto utkání v 17.00 hodin na hřišti u pekárny.