Oba předchozí duely totiž skončily shodně bezbrankovou remízou. Až napotřetí se tak diváci branek dočkali. Rovnou jich pak bylo pět. Tři do sokolovské svatyně a dvě do karlovarské.

Ve třetím přípravném utkání baníkovci poprvé zaváhali, a ve středečním odpoledni si tak připsali první porážku v zimní přípravě. Do zápasu nenastoupili v dresu Sokolova Vaněček, Knakal, Pilař, Podrazký a Kaplan, až ve druhé půli se do hry dostali Čada, Čupr a Jirouš, zatímco Buldoci zamířili k regionálnímu derby kompletní.

Začátek utkání ale vypadal pro Baník nadějně, když už ve 3. minutě prošel Habai s míčem až do pokutového území Buldoků a jeho zpětnou přihrávku na malé vápno proměnil v branku Jungman.

Hosté odpověděli ve 14. minutě z penalty po předchozím faulu Nápravníka na Mičkala, úspěšným exekutorem byl Geňo. Velkou šanci měl ve 28. minutě Duchnič, po minele Velkoborského ale sám před brankářem mezi tři tyče nezamířil. A tak se radovali hosté, kteří chybu Kury na půlce hřiště využili brejkem Janáčka a jeho přesnou střelou k tyči.

Po změně stran byl Baník s příchodem čerstvých hráčů aktivnější. V 53. minutě po rohu Čupra zamířil do břevna Jirouš. Za dvě minuty bylo srovnáno, když pěkný centr Habaie uklidil za záda Četverika hlavičkou Jirouš. Jenže hned z rozehrávky se obrana Baníku rozestoupila před Hrubým, jehož střela zpoza šestnáctky skončila u tyče.

Baník si pak do konce zápasu vytvořil územní převahu, ale dalšího vyrovnání se už nedočkal.

„Určitě výhra potěší, ale nerad bych ji přeceňoval, pořád jsme ve fázi přípravy a důležité bude vítězit v jarní části České fotbalové ligy,“ mírnil karlovarskou euforii trenér Buldoků Jiří Schveiner a pokračoval: „Chtěl jsem po hráčích, aby utkání odpracovali, a to splnili, takže jsem s jejich přístupem velmi spokojen, i když jsme udělali nějaké chyby, ale, jak říkám, zatím je to příprava.“

„Samozřejmě po výsledkové stránce to je špatné, prohráli jsme hlavně z toho důvodu, že nám chyběla lepší organizace hry a kvalita v defenzivní činnosti. Branky jsme dostali téměř ze všeho, takže toto v pořádku nebylo. Dnešní sestava ale byla účelová, proti Buldokům hráli hráči první poloviny, ta druhá odpočívala a bude hrát v sobotním utkání s Teplicemi. Pozitivem na tomto zápase bylo to, že jsme dali dvě branky. Ale jsme v určité fázi přípravy, ráno jsme ještě absolvovali trénink, a přesto jsme po fyzické stránce zápas zvládali,“ hodnotil duel sokolovský trenér Karel Havlíček.

Branky: 3. Jungman, 55. Jirouš – 14. Geňo z PK, 32. Janáček, 56. Hrubý. Poločas: 1:2. Rozhodčí: Henych – Novotný, Svatík. ŽK: 1:0. Diváci: 200.

Baník, I. poločas: Zacharda - Nápravník, Kura, Hrabáč, Hanzlík - Habai, Šmerda, Vůjtěch, Jungman - Salák, Duchnič.
Baník, II. poločas: Zacharda - Šmerda, Kura, Hrabáč, Čupr - Habai, Vůjtěch, Čada, Jungman - Jirouš, Salák (68. Duchnič). Trenér: Karel Havlíček.

FC Buldoci: Kolář (46. Četverik) - Vondráček, Velkoborský, Tichota, Staněk (64. Joza) - Hrubý (90. Burkyt), Mičkal, Janáček (75. Kubeš), Oslovič - Geňo (54. Tolar), Kotáb (83. Novotný). Trenér: Jiří Schveiner.