Domácí neudrželi výhodný náskok, zatímco hosté o svém setrvání v nejvyšší krajské třídě rozhodli až v samotném závěru zápasu.

Rotas Rotava 4
Olympie Březová 2

Úvod z říše snů. Během pětadvaceti minut si Rotava na „umělce“ vytvořila tříbrankový náskok, který jí zaručoval postup do I. A třídy. Nejdříve se z hranice šestnáctky individuálně střelecky prosadil Klepáček. Jako přes kopírák si počínal i jeho spoluhráč Prokop, který si poté připsal na své konto i třetí gól Rotasu, když z přímého kopu z dvaceti metrů nedal šanci březovskému gólmanovi. Hosté však kontrovali brankou Průchy, který využil přetažený centr a z ostrého úhlu propálil z voleje domácího brankáře.

„My jsme šli do prvního poločasu s cílem nedostat branku, a naopak nějakou vstřelit, což se nám v první pětadvacetiminutovce povedlo. Škoda jen, že jsme nedokázali udržet čisté konto do konce první půle,“ vysvětloval taktiku Rotavy trenér a předseda klubu Petr Rohan.

Po změně stran se obraz hry moc nezměnil.

Domácí fotbalisté vsadili vše na jednu kartu. A vyplatilo se. Čtvrtou postupovou branku přidal ve druhém dějství lobem á la Poborský Kabelka. Tentýž hráč nastřelil v průběhu hry ještě tyčku. Hned z protiútoku se však hosté po chybě obrany střelecky prosadili Büchnerem, a domácím tak zůstaly jen oči pro pláč.

„Do druhého poločasu jsme šli s tím, dotáhnout postupový výsledek, což se nám poměrně dařilo. V závěru utkání jsme však inkasovali po chybě obrany,“ smutně poznamenal Rohan.

Ale i přes neúspěch v baráži mohou být v Rotavě se sezonou spokojeni.

Tým Hrozňatova podal přihlášku jen do I. B třídy a hozenou rukavici zdvihla právě Rotava, a tak se s největší pravděpodobností představí Rotas jako nováček příštího ročníku I.A třídy.

Branky: Prokop 2, Klepáček, Kabelka – Büchner, Průcha. Rozhodčí: Bacík. ŽK: 2:2. Diváci: 220.