Nové trenérské duo Havlíček, Saňák tak zvládlo svou domácí premiéru. Sokolov totiž v domácím prostředí remizoval v pohledném utkání s třetiligovou juniorkou Viktorie Plzeň.

Sokolov A – Plzeň B 1:1

Do první půle vstoupili aktivněji fotbalisté domácího Baníku a hosté se měli co ohánět. Nejvíce zlobil mladé viktoriány svou excelentní hrou David Vaněček. První branky duelu se diváci dočkali ve 25. minutě, kdy ukázal svou přednost snajpr Sokolova Martin Jirouš, který využil nezdařilého odkopu zadáků Plzně.

O chvilku později mohl jít Baník do dvougólového vedení, když Vaněček naservíroval balon na stříbrném podnosu Salákovi, ale ten neuspěl. Pak se pomalu hra vyrovnala, ale bez větších brankových příležitostí na obou stranách.

Do druhé půle vstoupili mladí viktoriáni aktivněji a v 53. minutě vyrovnali, když střela Jakuba Blažka z pětadvaceti metrů skončila v sokolovské svatyni. Poté se hrálo od vápna k vápnu a promrzlí diváci se určitě nenudili. Navíc čtvrt hodiny před koncem zápasu měl Sokolov výhodu jednoho muže v poli, když se předčasně poroučel pod sprchy plzeňský Nový.

Domácí však početní výhody nevyužili. Naopak vítězství si mohli odvézt hosté, když pět minut před koncem, po samostatné akci neuspěl tváří v tvář sokolovskému gólmanovi Tatanashvilli.

„Celkově jsme s naším výkonem nespokojeni, výkonem i hrou byl první poločas lepší než ten druhý,“ zlobil se sokolovský trenér Karel Havlíček.

Branky: 20. Jirouš – 53. Blažek. Poločas: 1:0. Rozhodčí: Novotný – Kučka, Henych. ČK: 0:1 (75. Nový). Diváci: 250.

Baník, I. poločas: Zacharda – Kaplan, Jandík, Knakal, Hanzlík – Habai, Vůjtěch, Podrazký, Vaněček – Salák, Jirouš;
Baník, II. poločas: Zacharda – Šmerda, Kura, Hrabáč, Hanzlík – Podrazký, Čada, Pilař, Jungman – Jandík, Duchnič.
Plzeň B: Houdek – Blažek, Nový , Bauer, Mandous (72. Hudec) – Mudra, Diviš (46. Veselý), Dvořák, Trantina (46. Bárta) - Tatanashvilli, Presl (65. Herák).

(das)