Poprvé to tak bylo před vlastním publikem, kde současně poprvé nastoupili další tři bývalí reprezentanti, Michal Horňák, Zdeněk Svoboda a Daniel Šmejkal. Přinesli s sebou více kombinačních možností, a pokud se něco nepovedlo, tak většinou proto, že teprve hledají společnou řeč. „Zdeněk Svoboda byl nejlepším hráčem na hřišti,“ vysvětloval své poznatky po utkání toužimský kouč Marek Daněk.

Na první gól se ale čekalo skoro až do přestávky, když centr Svobody zužitkoval Brodecký. „Byla to škoda, myslím si, že kdybychom poločas udrželi bez inkasované branky, duel by určitě vypadal jinak,“ zamyslel se Daněk.

Jenže po změně stran ukázal něco málo ze svého fotbalového repertoáru blšanský Tomáš Vlček, který svůj excelentní slalom zakončil střelou do šibenice toužimského brankáře Lutzbauera. Hned nato pak podtrhl účet duelu po spolupráci se Svobodou a Houšteckým Kučera.

„Na to množství pokusů jsme měli dát více gólů. Ale šest bodů ze tří úvodních zápasů je super,“ bilancoval blšanský asistent Horst Siegl.

„Blšany byly kvalitou úplně jinde než my. Pokud budou nastupovat i v dalších utkáních v této sestavě, body určitě jen tak rozdávat nebudou,“ dobře ví Daněk.

„My jsme s naším výkonem spokojeni. Chyběli nám čtyři hráči základní sestavy, ale na to se vymlouvat nechceme, teď máme před sebou jasný cíl, porazit v domácím prostředí rezervu Mostu,“ nastínil nejbližší plány nováčka Marek Daněk.