V hale basketbalové Lokomotivy v sérii, která se hrála na dvě vítězná utkání, přestříleli mužstvo Tenisu Dolního Rychnova pětibrankovým rozdílem, a to i bez svého nejlepšího kanonýra Radka Kaňoka, který si plnil klubové povinnosti ve Spartaku Chodov.

Otovice – Dolní Rychnov 7:2

V prvním poločase byla hra hodně vyrovnaná, i přesto hráči Sausforku dvakrát skórovali. Nejdříve se zapsal do listiny střelců Karel Kalina a hned nato i jeho spoluhráč Tomáš Horn. Za Rychnov pak zamířil přesně mezi tři tyče Roman Nedbal.

Po změně stran však otovičtí hráči ukázali něco málo ze svého futsalového umu a postupně si začali vytvářet brankový náskok. Nejdříve zvýšil vedení svou druhou brankou v duelu Karel Kalina, a po něm vstřelil také svou druhou branku v zápasu jeho spoluhráč Tomáš Horn. Rychnov poslal zpátky do utkání kontaktní brankou Evžen Klemm. Jenže Sausfork opět přidal na obrátkách a s tím přišly na řadu i další branky. Jednu si na své konto připsal zkušený matador v dresu Otovic Roman Kalán, druhou mladíček Miroslav Šourek a vše zakončil jako správný kapitán Michal Šiška.

„V odvetě jsme se museli obejít bez Kaňoka, ale kluci vše zvládli, a zaslouženě jsme postoupili. V prvním poločase byla hra vyrovnaná, oba týmy totiž vycházely ze zajištěné obrany,“ vysvětloval otovický trenér Vladimír Kadlec.

„I přesto jsme se ujali vedení, po změně stran se nám pak podařilo soupeři odskočit o tři branky a přestože jsme tentokrát nenasázeli soupeři pověstnou desítku, bez problémů jsme si už zápas pohlídali a zaslouženě postoupili do finále krajského přeboru,“ liboval si kouč Sausforku.

Branky: Kalina 2, Horn 2, Kalán, Šourek, Šiška – Nedbal, Klemm. Poločas: 2:1. Rozhodčí: Krejčí, Henych. ŽK: 1:1. Diváci: 50.

Tenis Dolní Rychnov: Štrébl – Šťáhlovský, Moravec, Dörfler, Hazuka, Walter, Dlesk, Nedbal, Klemm, Štrébl.
Sausfork Otovice: Shorný – Šiška, Fassel, Kalina, Kadlec Pavel, Pancner, Roman Kalán, Miroslav Šourek, Tomáš Horn.

Ve druhé semifinálové dvojici získal svůj druhý bod sokolovský Rád, který tak ve finále změří svůj futsalový um právě s Otovicemi. První zápas finále, které se hraje taktéž na dvě vítězná utkání, se odehraje v hale basketbalové Lokomotivy v Tuhnicích v pátek 3. dubna od 19.30 hodin.