Ve druhém pokračování soutěže hostili Třinec, který byl zejména v prvním poločase lepším týmem. Za což mluví i úvodní branka v závěru prvního poločasu z kopaček třineckého Malíře.

„My jsme dorazili do Sokolova po dlouhé cestě a chtěli jsme tu vyhrát. Možná to zní příliš sebevědomě, ale myslím si, že sílu Sokolova známe a není tak příliš velká, jak napovídá výsledek z úvodního zápasu v Mostě, kdy se domácí prezentovali strašným výkonem. Myslím si, že v tomto utkání se to také ukázalo,“ začal netradičně velmi zostra hodnocení utkání třinecký kouč Miroslav Kouřil. Jeho tým se ujal vedení, ale velkou příležitost měl v úplném závěru utkání sokolovský Procházka, když jeho šanci skvěle vychytal třinecký gólman Lipčák.

„Mě mrzí ta věc, že jsme to nedotáhli do vítězného konce, protože jsme k tomu měli blízko, když už jsme vedli 1:0, tak jsme to měli dotáhnout a popřípadě dát druhý gól. Věřím, že by to pak bylo rozhodnuté, a myslím si, že Sokolov by už v této fázi branku nedal,“ podotkl Kouřil.

Ve druhém poločase však Baník přidal na obrátkách, začal více běhat a agresivní hrou v rámci fair play pak nadělal Třinci několik vrásek na čele.

„Já odjíždím ze Sokolova s pocitem toho, že ve druhé půli jsme soupeři darovali dosti území ve středu pole a tím se dostával hodně často před naši branku, ať už střelami či standardními situacemi, když jednu z nich využil. Nakonec pak musím uznat, že remíza byla zasloužená,“ myslí si třinecký lodivod.

Úvodní proslov třineckého trenéra vůbec nepotěšil sokolovského trenéra Martina Haška.

„Já musím říci, že jsem byl asi na jiném fotbale, než byl trenér Třince. Já jsem viděl v prvním poločase vyrovnané utkání s tím, že jsem nebyl spokojen s hrou mých hráčů, protože zásadní problém byl nedostatek pohybu, neochota běhat, sprintovat, podstupovat souboje, ale i přesto byl průběh vyrovnaný, s tím rozdílem, že my jsme si nevytvořili stoprocentní šanci. Třinec měl jednu hlavičku, kterou Bertelman skvěle zneškodnil, a z druhé akce už jsme inkasovali. My jsme ještě mohli v prvním poločase v čisté gólovce Procházky vyrovnat, ale tam zachránil Třinec skvělým zákrokem jeho gólman,“ rozdílně hodnotil první poločas Hašek.

Ve druhém poločase poslal sokolovský lodivod místo útočníka Procházky Duchniče, který oživil o sto procent hru Baníku. Sokolov se začal tlačit více dopředu, a na řadu tak přicházely i brankové příležitosti.

„Do druhého poločasu jsme poslali místo Procházky Duchniče a v kabině o přestávce padla některá ostřejší slova. Po změně stran hráči zlepšili pohyb, byli rychlejší a důraznější, obranu jsme vysunuli trochu výš. Druhý poločas jsme v podstatě hráli na jednu branku, a bylo jen otázkou času, kdy dáme gól. Pevně jsme věřili, že dáme i dva. Bohužel z dostatku příležitostí se nám po spoustě pěkných akcí podařilo pouze vyrovnat a ten vítězný gól, který bychom si zasloužili za výkon ve druhém poločase, jsme nedali. Bohužel jsme ztratili doma dva body, čekají nás dvě utkání venku a máme dostatek možností v tabulce pravdy připsat si některé plusové body. Třinec se u nás prezentoval slušným výkonem,“ smutně uzavřel Martin Hašek.