Důvod? V nedělním dvojutkání futsalové divize obrala o tři body jak plzeňský Rabbit, tak i další plzeňské mužstvo Pebal.

V prvním utkání s Rabbitem však zažili sokolovští futsalisté pořádný šok. Po první pětadvacetiminutovce prohrávali o tři branky. Na Materii by si v tuhle chvíli nevsadil ani ten nejotrlejší sázkař. Jenže míč je kulatý a na hřišti se občas dějí věci. Materka po zlepšeném výkonu udolala Rabbit v poměru 8:3.

„První poločas byl velmi špatný. Chyběla hra dopředu, vázla kombinace, navíc to bylo bez pohybu. Nedařilo se pak zejména naší druhé čtyřce. Po změně stran jsme vše zlepšili a pak už to bylo o jednom gólu. Myslím si, že vítězství bylo zcela zasloužené,“ vysvětloval prezident Materie Norbert Braun.

O něco lepší náladu jistě měl po druhém utkání, ve kterém jeho svěřenci rozstříleli plzeňský Pebal jedenáctibrankovým přídělem.

„Určitě to bylo lepší utkání než s Rabbitem, tedy jen z naší strany. Soupeř se snažil, bojoval, ale myna co jsme sáhli, to skončilo v soupeřově brance. Jsme moc rádi, že jsme zvládli naši premiéru před svými fanoušky na jedničku,“ liboval si Braun.