FK Baník Sokolov - SFC Opava 2:0 (1:0)

Branky: 6. a 75. Duchnič.
Rozhodčí: Kovařík – Pokorný, Teuber.
ŽK: 0:1 (Barteska).
Diváci: 1873.

Sestava Baníku: Bertelman – Kaplan, Hájovský, Kura, Poděbradský – Salák (79. Šorfa), Javorský, Čada, Jiráček (73. Mach) – Mlika, Duchnič (90. Filip).
Sestava SFC: Novák – Uvíra (73. Půda), Pejša, Mezlík, Víšek – Zapletal (46. Partyš), Wirth (58. Jelínek), Barteska, Kiša – Kozák, Halaška.

Baník začal duel s druhým týmem tabulky dobře a brzy vedl. V 6. minutě se po centru Hájovského do vápna dostal k Duchničovi, který prostřelil brankáře Nováka mezi nohama – 1:0. Opava kontrovala o dvě minuty později, centr prošel vápnem Baníku k osamocenému Zapletalovi, jehož pokus Bertelman vyrazil. Do své šance se ve 24. minutě dostal střelec hostí Kozák, ale odražený balon poslal vedle. Baník měl další gólovku ve 26. minutě, kdy po centru Duchniče hlavičkoval Mlika nad. Chvíli před půlí zakončil slušnou akci Baníku Salák.

Po změně stran vybojoval Duchnič míč na hostující obraně, ale akci zakončil střelou vedle. Opava se pak dostávala do převahy a po hodině hry měla šanci, jenže tutovku Partyše vyrazil skvělý Bertelman. Z tlaku se Baník vymanil v 73. minutě, kdy zahrozil Mlika. A zachvíli se po nanápadném centru Macha trefil se štěstím halfvolejem podruhé v utkání Duchnič – 2:0. V závěru měl šanci hostující Halaška, ale Bertelman jeho gólovku vytlačil na roh.

Hlasy trenérů po utkání

Jiří Neček (Opava): „V prvním poločase jsme udělali chybu, ta nás stála branku. Domácí tedy vedli a od toho se také jeho hra odvíjela. Baník pak ve druhé půli spíše bránil a šťastným gólem Duchniče dal druhý gól. Zápas pak dobře odbránil až do konce a vyhrál. My opět, bohužel, nedávali šance. Na jaře se nám trochu zadrhli naši střelci, zápasy jsou hlavně o gólech, a ty my dneska nedali.“

Martin Hašek (Sokolov): „My zatím poločas v sedmi kolech uhráli první půli vždy remízu, v tom byl dnešní zápas jiný. Tentokrát jsme vedli, a to nám asi trochu uškodilo. Hráči na to nejsou zvyklí a nevěděli co hrát. Hra se nezlepšila ani po poločase, ale Duchnič dal druhý gól. Tomu jsme to hodně přáli, je to nesmírně pracovitý hráč, dlouhodobě poctivý. Druhý gól nám hodně ulevil, nehráli jsme dobře, ani dobře nebránili, jak jsme zvyklí. Nás podržel dvakrát brankář Bertelman. Jako trenér jsem se protrpěl na lavičce k našemu nejvyššímu vítězství na jaře v lize.“