Po půlhodině hry narazil Planěk do gólovky E. Gvizdovi a bylo srovnáno. Zachvíli ale Jelínek jen centr Kaňoka vyrazil a dobíhající J. Gvizd poslal míč pod břevno. Po změně stran si centr Smolky srazil do vlastní brány E. Gvizd a domácí vedli o dvě branky. Pak neproměnil penaltu Kaňok a hosté už jen v závěru snížili, když se po centru Suchého prosadil Vágner.

„Jsem moc rád, že jsme v derby obstáli. Jenmnemrzí, že jsme nedokázali za stavu 3:1 proměnit pokutový kop. Poté hosté vstřelili branku a rázem byli na koni. Zápas pak byl otevřený,“ ohlédl se za utkáním chodovský kouč Jiří Vican a pokračoval: „Jdeme od zápasu k zápasu a s Novým Sedlem jsme udělali další důležitý krok. Chtěli bychom na podzim zůstat tam kde jsme, i když se jako lídři přeboru necítíme,“ krotil postupové ambice fotbalových odborníků Vican.

„Z našich hráčů byl nejvíce vidět autor dvou gólů Pepa Gvizd a také Rolník. Z hostů mě upoutal aktivní Kovařík. Rovněž oba brankáři podali solidní výkony,“ chválil po utkání trenér Vican.

Trenér hostujícího celku Zdeněk Joza po zápase řekl: „Se silným soupeřem jsme prohráli o jeden gól, ale určitě se nemáme za co stydět. Podali jsme velice solidní, bojovný výkon a kvalitnímu soupeři jsme byli velice zdatným protivníkem,“ vyjádřil své pocity sedelský trenér. Podle něho zápas rozhodl nešťastný vlastní gól. „Do té doby jsme se soupeřem drželi krok. Náš smolný ´vlastňák´ byl pro další průběh utkání dost podstatný. Proti dobře hrajícímu Chodovu jsme už dvou brankové manko nedotáhli, i když jsme se o to enormně snažili,“ prohlásil po utkání Joza. V závěru také Baník snížil na rozdíl gólu.

„Výkonnostně jsme šli v této fázi hry hodně nahoru. Chvílemi jsme domácí zatlačili. Za srdnatý výkon proti favoritovi zápasu musím našim hráčům poděkovat. Nyní se soustřědíme na sobotu, kdy se doma budeme snažit porazit Nejdek,“ dodal Joza.