Ty dělají už od včerejška. Trenér Martin Hašek si od nich hodně slibuje.

“Testy nám ukážou stav připravenosti každého hráče a další hodnoty, jako vytrvalost v daném okamžiku, silové předpoklady nebo třeba úroveň vody v organismu. Na základě těchto výsledků pak zefektivníme trénink, navíc můžeme s hráči pracovat individuálně. Víme přesně jak u koho a na čem přidat,“ řekl ještě před samotnými testy trenér Hašek.

Hráči se s přístroji setkají vlastně poprvé. „Ve druhé lize jsou tyto testy neobvyklé, z finančních důvodů samozřejmě. Proto jsem moc rád, že nám vedení v tomto kroku vyšlo vstříc,“ děkoval trenér.

Zítra pak baníkovce čeká první přípravný zápas na hřišti SIADu Most. Trenéři dají možnost všem hráčům. „Na zápas se těším,“ vyjádřil se před premiérou na lavičce Baníku kouč Hašek.

„Hlavně ale po tomto utkání budu znát všechny hráče perfektně. Také si udělám zhruba obrázek, jak na tom hráči při zápasech jsou takticky i technicky. Sestavu proto celou protočíme, každý hráč by se měl na hřiště dostat zhruba na poločas,“ slibuje trenér.

Tomu budou chybět zranění hráči. „Ti, kteří mají dlouhodobé zranění, ale také ti před a po operacích,“ dodal Hašek, který v týdnu společně se svými asistenty a sportovním ředitelem Hejretem úspěšně zakončil studium UEFA profilicence.

„Spadl nám kámen ze srdce, nemusíme už sestavovat složité domácí úkoly a odpadne nám dojíždění do Olomouce. Konečně se tak můžeme naplno soustředit na práci v Baníku,“ radoval se Hašek.