Prozatím vedoucí celek tabulky, a to pilský Baník, který se veze na vítězné a gólové vlně, bude hostit velkého rivala, a to pouze několik kilometrů vzdálenou Kolovou, což přinese fanouškům obou táborů velmi kvalitní podívanou.

Roli favorita bezesporu bude tvrdit na svém pažitu Pila, která navíc v domácím prostředí jen tak body nerozdává. V roli favorita zamíří horalé z Jáchymova na půdu poslední Útviny, což by mohlo přinést gólové hody v podání kanonýrů z Jáchymova.

Náročnou šichtu mají před sebou třetí Božičany, které na svém hřišti budou hostit páté Děpoltovice, jež však již během soutěže obraly o cenné body nejednoho favorita, takže svěřenci božičanského kouče Petra Lutzbauera, kteří mají postupové ambice, se budou muset před svými fanoušky pořádně otáčet.

Nudit se však nebudou ani čtvrté Dalovice, které mají před sebou výjezd do Žalmanova, kde se jim postaví do cesty struženská TJ. I ta může favoritu z Dalovic řádně zatopit, navíc když se střelecky daří kapitánu Milanu Mitterpachovi, který tak gólově zacelil mezeru po kanonýru Petru Janáčkovi. Souboj tabulkových sousedů je nachystán na stadionu bečovského Slavoje, kam dorazí březovská Jiskra.

Oba týmy od sebe dělí v průběžné tabulce tři body a v případě výhry Bečova by se náskok navýšil na šest bodů, v opačném případě by se pak Březová na svého soupeře bodově dotáhla. Derby rezervních týmů je připraveno v chyšském podzámčí.

Tam se postaví tamní béčko tomu starorolskému. Favoritem budou domácí, jelikož Starka nebude moci spoléhat na případné posily z krajského A-týmu, který ve stejný čas bude hostit Lomnici.

Naopak posilnit se budou moci Chyšáci, protože jejich krajský A-tým hraje své mistrovské utkání až v neděli. Veledůležité utkání mají před sebou hráči Kyselky, kteří usilují o záchranu v soutěži. Tentokrát před sebou mají náročný výjezd na hřiště předposledních Verušiček, kde bude v sázce pověstných šest bodů.

Okresní přebor, 23. kolo: Božičany – Děpoltovice (sobota, 10.30), Stružná – Dalovice (sobota, 11.00, Žalmanov), Chyše B – Stará Role B (sobota, 17.00), Pila – Kolová (sobota, 17.00), Útvina – Jáchymov (sobota, 17.00), Verušičky – Kyselka (neděle, 14.00), Bečov – Březová (neděle, 15.00).