Final Four se odehrála ve sportovní hale chebské Lokomotivy a týmy se střetly vyřazovacím způsobem o vítěznou trofej. První semifinálovou dvojici utvořil suverénní vítěz základní části, a to Termiti Loket a čtvrtý celek první části soutěže SK Interobal B. Ve druhé si to pak rozdaly o postup do finále divizní soutěže druhý FK Lochotín a třetí Flamengo Březová.

V prvním utkání, ve kterém se proti sobě postavili Termiti Loket a béčko Interobalu, se překvapivě lépe povedl začátek plzeňské rezervě, která po pár minutách vedla nad Termity rozdílem dvou branek. Poté se však začala postupně projevovat zkušenost a síla Termitů, kteří měli s postupem času více ze hry, a z jejich následného tlaku tak začaly padat branky do sítě rezervy Plzeňáků. Termiti své semifinálové utkání zvládli a poměrem 5:2 zvítězili, díky čemuž se probojovali do finálového zápasu.

Ani ve druhém semifinálovém utkání se fanoušci nenudili. Utkala se v něm zkušenost v podobě týmu FK Lochotín a dravost a mládí týmu Flamengo Březová.
Zápas možná ovlivnila rychle inkasovaná branka v síti Flamenga, která padla už ve druhé minutě. Tým Flamenga jako by se od té doby trápil s rozehrávkou a jen těžce se dostával do zakončení.

Zkušený tým Lochotína trpělivě vyčkával na svoje šance a při jejich využívání vždy tvrdě udeřil. Poločas tak skončil pro Flamengo nelichotivě v poměru 0:3.
Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil a Lochotín svůj náskok pohodlně navyšoval. Mužstvo Flamenga se poprvé dokázalo prosadit až za stavu 6:0, ale Lochotín si nakonec dokráčel nejen pro výhru, která byla 7:4, ale také pro postup do finále.

Poté přišel na program souboj o třetí místo, ve kterém se představily poražené týmy, takže béčko Interobalu a březovské Flamengo. Oběma týmům chyběly v souboji o divizní bronz vyloučené opory, Lukáš Hibler za tým Interobal a Pavel Živný za Flamengo. Tempo duelu, ve kterém byl v sázce divizní bronz, se rozjíždělo oproti semifinálovým utkáním o poznání pomaleji.

Jako první se v desáté minutě prosadili hráči Interobalu, na což za pár minut dokázalo Flamengo gólově odpovědět. V uvedeném duchu se utkání vyvíjelo až do jeho konce, kdy Interobal vždy poodskočil o jednu branku, nicméně Flamengu se vždy podařilo vyrovnat.

Když už to vypadalo, že poprvé v tomto turnaji dojde na penalty, které by určily vítěze utkání, zkusili hráči Interobalu ještě jeden z posledních výpadů, který k překvapení všech přítomných skončil v poslední, padesáté minutě brankou na 4:3, která tak rozhodla o tom, že na třetím místě skončil SK Interobal Plzeň B, zatímco pro Flamengo Březová zbyla nepopulární bramborá medaile.

Zlatý hřeb Final Four přišel na pořad v 18.00 hodin. Podle předpokladů se v něm střetly dva nejlepší týmy základní části, Termiti Loket a FK Lochotín. Od úvodního hvizdu se hrálo ve vysokém tempu. V kvalitním souboji, který by snesl druholigové parametry, se poprvé měnilo skóre ve 14. minutě, kdy zamířil přesně do branky Termitů Jakub Hrbáček.

Hned o minutu později se podařilo skórovat nejlepšímu střelci soutěže, lochotínskému Karlu Fürbacherovi, který tak stanovil poločasový stav, a to 2:0 pro Lochotín. Druhý poločas se podobal tomu prvnímu, Termitům se nedařilo vstřelit branku ani z těch největších příležitostí a Lochotínu se podařilo ve třicáté minutě odskočit již na rozdíl tří branek.

Důležitou branku měl na svědomí Karel Fürbacher. Ke konci utkání se hráči Termitů pokusili hrát hru s brankářem v poli, ale ani v této opticky početní převaze se jim příliš nedařilo. Naopak se brankami Jana Šlaufa ve čtyřicáté první a Jakuba Kocoura ve čtyřicáté šesté minutě Lochotínu podařilo svůj náskok navýšit z jeho pohledu na konečných 5:0. Po velice pěkném utkání se tak FK Lochotín po roční pauze vrátil na divizní futsalový trůn, kdy svými herními kvalitami přesvědčil, že na toto místo bezesporu patří.

Final Four, semifinále:
Termiti Loket – SK Interobal Plzeň B 5:2 (2:2). Branky: Jakub Blažek 2, Radek Hejna, Jan Vůjtěch, Matěj Kravár – Adam Like, Matěj Dobiáš. Rozhodčí: Vošmik, Melničuk, Pechr. ŽK: 2:2. ČK: 0:1 (Hibler).

FK Lochotín – Flamengo Březová 7:4 (3:0). Branky: Matěj Hora, Jakub Hrbáček, David Míka, Jan Hvízdal, Lukáš Ulč, Karel Fürbacher, Jakub Kocour – David Peterka 3, Tomáš Bereczký. Rozhodčí: Melničuk, Vošmik, Pechr. ČK: 0:1 (Zivný).

Final Four, o 3. místo:
SK Interobal Plzeň B – Flamengo Březová 4:3 (1:1). Branky: Adam Like 2, Tomáš Navrátil, Patrik Denk – Tomáš Bereczký 2, Radek Pinta. Rozhodčí: Pechr, Vošmik, Melničuk. ŽK: 2:2.

Final Four, o 1. místo:
Termiti Loket – FK Lochotín 0:5 (0:2). Branky: Karel Fürbacher 2, Jakub Hrbáček, Jan Šlauf, Jakub Kocour. Rozhodčí: Vošmik, Melničuk, Pechr. ŽK: 3:2.

Konečné pořadí divize C:
1. FK Lochotín
2. Termiti Loket
3. SK Interobal Plzeň B
4. Flamengo Březová
5. FC Jerigo 1994 Plzeň
6. Do Dna Plzeň
7. ASK Rád
8. Karlovarští Draci
9. Herd Hradiště B

Tabulka kanonýrů: 29 – Karel Fürbacher (Lochotín), 24 – Adam Like (Interobal B), 20 – Michal Čuchraň (ASK Rád), 18 – Matěj Dobiáš (Interobal B), 17 – Ludvík Tůma (Termiti), Jakub Hrbáček (Lochotín).

Futsalová divizní Final Four očima předsedy ObKF C Jana Roda

V rámci Final Four se hrál na palubovce sportovní haly Lokomotiva Cheb pohledný a rychlý futsal, kdy k pěkné atmosféře celého odpoledne přispěla i skvělá návštěvnost. Na všechna utkání vydrželo koukat zhruba sedmdesát futsalových fanoušků, přičemž o hlasitou sportovní kulisu se přičinili zejména fanoušci futsalistů z Lokte. Po závěrečném hvizdu tak mohly být předány sportovní odměny všem účastníkům závěrečného turnaje. Pamětní plaketou byli odměněni všichni tři rozhodčí, kteří se na řízení utkání podíleli, a to Václav Vošmik, Vladimír Melničuk a Jiří Pechr. Cenu za nejlepšího střelce soutěže obdržel již zmíněný Karel Fürbacher. Tým Termitů si kromě poháru za celkové druhé místo na místě převzal i pohár pro vítěze základní části. Týmy Interobalu a Flamenga obdržely poháry za umístění na třetím, respektive čtvrtém místě a tým FK Lochotín již podruhé v období tří let mohl nad hlavy zvednout nový putovní pohár pro vítěze futsalové divize C.