Po několikaleté odmlce se však v Mariánských Lázních začala probouzet opět myšlenka na oživení právě klubu Lokomotivy.

„Nápad znovu obnovit tento klub vznikl náhodou, někdy během roku 2012, když jsme chodili dvakrát, třikrát týdně hrát s kamarády sranda fotbálek,“ vracel se zpátky v čase k myšlence obnovení činnosti klubu sekretář Loko Mariánské Lázně Jan Gemov. Slovo dalo slovo a o rok později se klub navrátil zpět na fotbalovou mapu.

„Věci se daly pomalu do pohybu a v roce 2013 k obnovení fotbalového oddílu TJ Lokomotiva Mariánské Lázně došlo,“ přiblížil rok návratu na okresní fotbalovou mapu Gemov.

„Velké díky patří všem sponzorům, kamarádům, co pomáhali,a hlavně Davidu Žižkovi, který se prakticky od začátku staral o veškerou administrativu a další věci okolo klubu,“ nešetřil sekretář a útočník Loka v jedné osobě díky na adresu všech, co se zasloužili o obnovení činnosti klubu.

A návrat to byl velkolepý, když hned v první sezoně slavilo mariánskolázeňské Loko postup. „Hned v první sezoně jsme suverénně ovládli okresní soutěž mužů okresu Cheb a postoupili do okresního přeboru, kde jsme pokračovali v dobrých výkonech hlavně v domácím prostředí,“ pochvaloval si Gemov.

Následně zamířilo Loko na krajskou mapu, když v současnosti bojuje v krajské I. B třídě mužů. „Nyní po sedmi letech jsme již v krajské soutěži, a to v I. B třídě. Největší úspěch je tedy určitě postup hned v první sezoně po obnovení klubu a také postup do krajské I.B třídy,“ vypočítával Gemov. Sám ale ví, že vše důležité má teprve klub před sebou.

„Do budoucna bychom určitě rádi fotbal na Lokomotivě zachovali, zlepšili kvalitu hřiště a dalšího zázemí. K tomu hlavně potřebujeme vychovat nastupující generaci, na čemž se již začalo pracovat,“ nastínil plány klubu do budoucna Gemov.

Cíl pak mají hráči Loka skromný. „Fotbalem se chceme hlavně dál bavit a nebrat vše tak vážně, i když samozřejmě porážky příjemné nejsou,“ dodal na závěr cíle týmu Jan Gemov.