Díky triumfu si tak zajistili účast na červencovém největším mládežnickým fotbalovém turnaji na světě, Gothia Cup ve Švédsku.

Za vítězstvím žáci FC Slavia Karlovy Vary sice nejeli daleko, Chodov mají skoro za rohem, další cesta však bude o něco delší, vydají se do švédského Göteborgu, kde stráví za podpory SKF CZ týden na turnaji Gothia Cup. Tohoto turnaje se každoročně účastní více než 1700 fotbalových týmů z celého světa. Nabitý týdenní program zahájí velkolepý uvítací ceremoniál, který se už tradičně koná na největším stadionu v Göteborgu – Ullevi.

Plné tribuny fanoušků, vystoupení umělců, 4500 zápasů na 110 fotbalových hřištích. Vítězné mužstvo a jejich trenéři se zkrátka mají na co těšit.

„Toto vítězství je pro nás obrovskou odměnou za dosavadní práci. Kluci makají jak na trénincích, tak v zápasech, ale i v rámci domácí fotbalové přípravy a jejich poctivý a cílevědomý přístup je tímto odměněn. Takový úspěch budí další motivaci všech, hráčů, trenérů, klubu, města i kraje,“ poukazoval s úsměvem trenér karlovarské Slavie Michal Jung.

Myšlenkou zaštiťující celou akci je poskytnout mladým lidem možnost potkat se s vrstevníky z celého světa, jak naznačuje název kvalifikačních turnajů Meet the World. Atmosféra turnaje Gothia Cup uhranula i loňské vítěze z Dubu nad Moravou.

„Narvaný stadion pro šedesát tisíc lidí a tolik národních krojů na jednom místě. Kluci byli jak opaření, když nastupovali proti týmům, kterým nerozuměli ani slovo. O to víc se snažili bojovat a ukázat, že i v Česku umíme hrát fotbal,“ vracel se zpět ke skvělé atmosféře trenér Dubu nad Moravou.

„Úspěch ročníku 2008 v kvalifikačním turnaji o postup do Göteborgu je pro náš klub skvělou zprávou a potvrzením, že cesta, na kterou jsme se společně před pár lety vydali, je správná,“ upozorňoval předseda karlovarské Slavie Stanislav Štípek.

„Každý rok dostáváme víc a víc pozvánek na prestižní turnaje po celé Evropě a to, co teď čeká naše borce z U11, je něco neuvěřitelného, 1700 týmů z celého světa. Fantazie,“ lebedil si nad velkým úspěchem fotbalových nadějí Štípek.

„ Věřím, že kluci udělají dobré jméno nejen našemu klubu Slavia Karlovy Vary, ale i městu Karlovy Vary a celé České republice, a to nejen na hřišti, ale i mimo něj. Což je možná úplně nejdůležitější,“ přeje si Stanislav Štípek a závěrem dodal: „Děkujeme klukům i trenérům Michalu Jungovi a Bohumilu Koudelemu a držíme palce.“ (ae)

Ilustrační foto
Obranu Energie vyztuží navrátivší se Branislav Kubka