„Chybělo nám pět hráčů, takže jsme měli k dispozici třináct hráčů, a to je málo,“ narážel na velkou marodku ostrovský trenér Ivan Filip. Mostecký FK se prezentoval na ostrovské umělce kvalitním výkonem, který podpořil v prvním poločase jedním přesným zásahem.

„Soupeř z Mostu byl kvalitnější než Souš, se kterou jsme hráli minulý týden. Byl silnější na míči a hodně sázel na mladé hráče. My se během prvního poločasu prakticky nedostali do žádné šance,“ vypočítával zklamaně Filip. Ani ve druhém poločase to Ostrovákům gólově nešlo, když navíc dvakrát inkasovali. „Podruhé se měnil ukazatel skóre po 70. minutě, když jsme soupeři na branku doslova namazali, a to asi rozhodlo,“ míní Filip a hned připojil: „I my jsme si vytvořili šance, ale bohužel je nedokázali gólově zúročit. Postupně neproměnili šance Tomáň, Liška a tu největší pak Klaus.“

Ostrováci tak ve druhém přípravném utkání poprvé ztráceli. „Samozřejmě jsme doplatili na úzký kádr, na což nejsem zvyklý, ale doufám, že se hráči dají po zdravotní stránce rychle do kupy. Prohra nám pak ukázala, v čem máme přidat, takže se zaměříme na důraz a sílu,“ dodal k porážce trenér Ostrova.

FK Ostrov – Mostecký FK 0:3 (0:1). FK Ostrov: Süttö – Rašman, Vondráček, Klaus, Liška – Vrba, Horváth, Filák, Horvát – Nýber, Dušek (stř. Tomáň, Toth, Richtárech).