Dvaadvacáté kolo. Okresní fotbalový přebor pomalu spějě do svého zdárného konce. Do konce soutěže zbývá sedm kol. I tento víkend je připraveno pro fanoušky několik zajímavých soubojů.

Příznačný náboj přinese souboj druhého Bochova s Toužimí B. V dresu Bochováků se totiž v jarní části prohání hned dva extoužimští hráči Petr Tichý a Lukáš Nezval, což určitě slibuje řádnou podívanou.

Další derby se odehraje v Nejdku, tam se v souboji horalů postaví proti sobě nejdecké béčko a Nové Hamry.

Hodně napilno bude mít v domácím prostředí poslední Pernink, ten totiž bude hostit na svém pažitu třetí tým tabulky Pilu.

I předposlední Kyselka bude na svém hřišti nahánět bodovou ztrátu v utkání s šestou Březovou. Na stejné vlně se ponese i souboj karlovarského Bacardi s Vojkovicemi. Lídr tabulky Merklín zamíří na půdu Kolové, kde bude brát v potaz pouze tříbodovou radost.
„Pokud bychom vybojovali alespoň bod, tak bude zlatý," míní kolovský snajpr Jan Blahník, který nám připojil své fotbalové tipy na víkendové kolo okresního přeboru.

Víkendový program

Kyselka – Březová (sobota, 15.00, hřiště Radošov, na podzim 1:2)
„Kyselka je v domácím prostředí silná, ale hodně ji poslední utkání zbrzdily karetní stopky či zranění. Záležet tak bude, v jakém složení Kyselka proti Březové, která má široký kvalitní kádr, nastoupí. Březováci budou chtít urvat pod radošovským mostem nejméně bod, tak si tipnu nulu."

Bochov – Toužim B (sobota, 17.00, na podzim 0:1)
„Bochov jede na vlně euforie a v malém derby s Toužimí B určitě je favoritem, takže si myslím, že to bude jasná jednička."

Bacardi – Vojkovice (sobota, hřiště Truhlářská, 17.00, na podzim 1:3)
„Jednoznačným favoritem bude Bacardi. Vojkovice proti nám nic zázračného nepředvedly, a i ve slátané sestavě, ve které jsme nakonec nastoupili, jsme odehráli proti nim vyrovnané utkání, takže Bacardi svou úlohu potvrdí ziskem tří bodů, dám za jedna."

Nejdek B – Nové Hamry (sobota, 17.00, na podzim 3:5)
„Nejdek má kvalitní mužstvo, které může doplňovat hráči z A týmu. Navíc Nejdečáci hrají doma a tam jen tak body nerozdávají. Dám jedničku."

Kolová – Merklín (sobota, 17.00, na podzim 1:3)
„Pro nás to bude hodně těžké utkání. Pokusíme se odčinit náš domácí propadák s Pilou. Dáme do utkání všechno, ale musíme především zlepšit celkovou hru a k tomu přidat bojovnost. Pro nás bude bod s favorizovaným Merklínem zlatý, takže si tipnu kříž."

Pernink – Pila (sobota, 17.00, na podzim 1:5)
„Poslední Pernink potřebuje bodovat jako sůl, aby se vyhnul sestupovým starostem. Pokud proti Pile zlepší obrannou hru, tak vyhraje, takže dám za jedna."