Na dvorcích úřadujících klubových mistrů republiky Sokola Modřice si to o deblové medaile rozdalo dvacet dvojic, mezi nimiž mělo svoje zastoupení všech osm extraligových celků a ligové oddíly Spartak Přerov a NK Rozvíz Ivanovice na Hané.

Výsledky mistrovství jednoznačně potvrdily, že českému nohejbalu dnes vládnou Moraváci z Modřic. Z týmu, který se jako jediný může pochlubit deseti tituly mistrů extraligy, se na šampionát nominovaly dvě sestavy a obě se probojovaly do finále.

Z titulu se nakonec radovali jako „béčko" hrající Pavel Kop, Martin Müller a Petr Topinka a stříbro bralo „áčko", kde hráli Radek Pelikán, Jakub Pospíšil a Lukáš Rosenberk.

Bronz překvapivě vybojovali Jan Pavelka s Tomášem Pavelkou v dresu aktuálně třetího týmu prvoligové tabulky Spartaku Přerov a nepopulární „brambory" zbyly na debla Avie Čakovice Jakuba Mrákavu s Ondrou Pachmanem a Tomášem Chadimem.

Karlovarský nohejbal na mistrovství dvojic reprezentovaly dvě sestavy SK Liapor Witte. Jako „A" hráli Jan Vanke s Michalem Kokšteinem a Vlastou Kubínem mladším a jako „B" Tomáš Bíbr s bratry Jakubem a Matějem Medkovými.

Do čtyřky se bohužel nedostala ani jedna z nich, a tak posledním medailovým úspěchem karlovarského nohejbalu zůstává deblové stříbro, které v roce 2012 v Modřicích vybojovali Jan Vanke s Vladimírem Babkou a Gerhardem Knopem.