Hráčům FK Nová Role se vstup do jarní části krajské fotbalové I. A třídy příliš nepovedl. Na ostrovské umělce totiž bušili devadesát minut do kraslické tvrze, ale marně. Ostřelovací komando Novoroláků si totiž v souboji s Kraslicemi vybralo smůly na tři zápasy.

„První jarní utkání se nám moc nepovedlo, když jsme herně příliš neoslnili, i přesto jsme si dokázali vytvořit několik super šancí,“ narážel novorolský trenér Petr Vakeš na čtyři nastřelená břevna kraslické svatyně, či dva samostatné úniky, ve kterých se Novoroláci ocitli tváří v tvář hostujícímu brankáři.

Hráči Nové Role zahrozili již v 7. minutě, kdy otřel svůj střelecký pokus o břevno kraslické svatyně Červík. Pak se hrálo od vápna k vápnu a další střelu, která skončila na konstrukci branky hostí, vyprodukoval po přímém kopu novorolský Palivec.

Po změně stran pak přišla nejhezčí akce utkání, kdy Hnízdil po individuální akci patou nezištně uvolnil Palivce, který tváří v tvář kraslickému gólmanovi zklamal, když Zadňančin jeho super šanci zneškodnil.

Hned nato po uklouznutí novorolského Balouna se na stopera Špičku rozběhl jeden z hostujících útočníků, kterému se Špička postavil do cesty a hlavní rozhodčí mu nemilosrdně zblízka ukázal červenou kartu.

Ani to však Novou Roli nepoložilo. V závěru duelu našel centrem po trestném kopu Nitsch na hranici velkého vápna Hnízdila, který po dobrém zpracování vyslal tvrdý projektil, který opět skončil pouze na břevně branky Kraslic.

V poslední pětiminutovce Hnízdila napodobil i jeho spoluhráč Tomáš Chlup, který poslal taktéž svou střelu pouze do konstrukce.
„Bohužel branku jsme vstřelit nedokázali, a tak jsme brali z utkání pouze bod, který je pro naše postavení v tabulce hodně málo a aby toho nebylo málo, přišli jsme v utkání o vyloučeného Špičku, který nám bude chybět minimálně v příštím kole, ne-li déle,“ podotkl závěrem Vakeš.