Hlavním popravčím citického týmu byl chodovský kanonýr Martin Vachník, který si připsal na úvod na svůj účet čtyři branky. Další fotbalové fiasko bylo k vidění ve Františkových Lázních, kde si na tamní výběr drze vyšlápl nováček z březovské Olympie. A stálo to za to. Březováci totiž slavili premiérové vítězství po osmibrankovém přídělu. Střelecky se činili v zahajovacím kole i hráči Mariánských Lázní, když na svém pažitu nasázeli bůra výběru Horního Slavkova.

Hattrickem se pak blýskl domácí forvard Tomáš Kabelák. Tři body za tři góly. Tak to byla bilance ostrovského šutéra Filipa Tománě, který hattrickem zařídil Ostrovákům skalp starorolského výběru. Tři body na úvod bralo v domácím prostředí i chebské FC, které třemi góly pokořilo Lomnici. V dalším sokolovském derby, které bylo na programu v Královském Poříčí, slavilo po zásluze triumf  Nové Sedlo.

To nastřílelo týmu Poříčí čtyři branky, o které se rovnoměrně podělili Radek Kaňok a Filip Škarda. V posledním utkání prvního kola se dočkal premiérových tří bodů i nováček z Nejdku, když vyplenil za tři body exdivizní Toužim. Velkou zásluhu na tom měl zejména útočník Lukáš Kliment, který obstaral všechny gólové radosti nejdeckého výběru.

Krajský přebor mužů, I. kolo:
FC Cheb – Lomnice 3:0 (2:0). Branky: Prokopec Radim, Oršel Martin, vlastní.

Chodov – Citice 7:0 (4:0). Branky: Vachník Martin 3, Poborský Lukáš 2, Bečvář Radek, Laur Petr.

Ostrov – St. Role 3:2 (2:2). Branky: Tomáň Filip 3 – Plch Martin, Hrudkaj Lukáš.

Mar. Lázně – H. Slavkov 5:0 (2:0). Branky: Kabelák Tomáš 3, Semančík Vlastimil, Bílek Jan.

Kr. Poříčí – Nové Sedlo 1:4 (0:1). Branky: Správka Tomáš – Kaňok Radek 2, Škarda Filip 2.

Fr. Lázně – Březová 1:8 (0:4). Branky: Podlipský Miroslav – Elijaš Josip 2, Vůjtěch Jan 2, Tišl Marek, Živný Pavel, Peterka Petr, Peterka David.

Toužim – Nejdek 2:3 (2:2). Branky: Hotěk Miloslav 2 – Kliment Lukáš 3.