V uplynulé sezoně bojovali hráči ze Stružné v okresní III. třídě, kde nakonec brali čtvrtou příčku. „Uplynulou sezonu bychom hodnotili kladně, stejně jako tomu bylo i vté předešlé," pochvaloval si jednatal klubu TJ Stružná Robert Rypar. A měl řádný důvod. Stružná totiž po postupu zvládla roli nováčka na jedničku.

Teď však bude mít roli o hodně těžší. Důvod? Nakonec se Stružná dodatečně dostala premiérově do okresního přeboru. „Hodně jsme o nabídce postupu do okresního přeboru diskutovali. Nakonec jsme nechali rozhodnutí na hráčích a trenérovi Janu Dotzauerovi. Ty rozhodli, že se bude hrát na podzim přebor. Když to tak vezmeme, tak to jsou právě kluci, kteří si tuto možnost postupu vybojovali," vysvětloval okolnosti dodatečného postupu mezi okresní smetánku Rypar.

Fotbalisté Stružné tak čekala podstatně těžší letní dřina. „Letní příprava vlastně začala účastí na turnaji ve Verušičkách. Pokračovala pořádáním našeho turnaje, a k tomu samozřejmě byly připojeny tréninkové jednotky, které tentokrát pod taktovkou trenéra Honzy Dotzauera byli hodně náročné. S přípravou celkově tak jsme spokojeni," bilancoval Rypar.

Stružná se však během přestávky poohlídla i po posilách. A to pěkně zostra. Do svých řad získala ostříleného záložníka Petra Janáčka, který prošel například třetiligovým týmem 1.FC Karlovy Vary, druholigovým Sokolovem, a naposledy divizním Žatcem, čímž se tak postaral o přestupovou letní bombu. Do Stružné však zamířili i další kvalitní fotbalisté.

„Do kádru se vrátili z hostování Lukáš Zbojan ze Žlutic, Tomáš Poprocký z Bezvěrova a Radek Gašpar z Verušiček. Dále u nás zůstali na hostování Ladislav Kába s Františkem Untermullerem z Kyselky a Aleš Forgo z Kolové. Nováčky týmu jsou Petr Janáček, který přestoupil z 1.FC K. Vary a Tomáš Štěch přestoupil z Bochova," prozradil nové příchody jednatel Stružné.

I přes velké posílené týmu zůstává Stružná při cílech pro premiérový ročník v okresním přeboru při zemi. „Cíl je pro nás jednoznačný, a to hrát i příští sezonu okresní přebor. Jsme si plně vědomi, že to nebude lehké, ale budeme bojovat," přeje si a slibuje zároveň Rypar.

V úvodním kole čeká Stružnou tento víkend, tedy v sobotu 18. srpna, ve svém fotbalovém stánku v Žalmanově od 17.00 hodin tým Abertam. „Do utkání jdeme stejně jako minulou sezonu do prvního zápasu s chyšským B týmem. Zodpovědným výkonem chceme soupeře překvapit a na konci zápasu se radovat minimálně z jednoho bodu," dodal na závěr Rypar.

TJ Stružná

TJ StružnáBrankáři: Jiří Novák, Michal Kamarádek. Obránci: Bedřich Dotzauer, Jiří Cibulka, Josef Dotzauer, Jaroslav Doucha, Tomáš Synek, Petr Kočík, František Untermüller. Záložníci a útočníci: Martin Synek, Štefan Brančík, Karel Brančík, Tomáš Poprocký, Aleš Forgo, Jan Hlavatý, Petr Rehák, Jan Granec, Radek Gašpar, Lukáš Zbojan, Vladimír Pancner, Jakub Sedláček, Tomáš Štěch, Petr Janáček, Ladislav Kába, Juraj Vicaň.
Přišli: Janáček (1.FC Karlovy Vary), Štěch (Bochov), Kába, Untermüller (hostování z Kyselky), Forgo (hostování z Kolové), Zbojan (ukončené hostování ze Žlutic), Poprocký (ukončené hostování z Bezvěrova), Gašpar (Verušičky).
Trenér: Jan Dotzauer, asistent: František Untermüller, jednatel: Robert Rypar.