„Do utkání jsme vstupovali s cílem zvítězit, i když jsme věděli, že v každém derby se postavení týmů v tabulce maže,“ vysvětloval trenér Nového Sedla Petr Zindl (na snímku). Před šedesátkou fanoušků, která si našla cestu na stadion Edgara Hofa, otevřel skóre zápasu ve 20. minutě Tomáš Pelech, a to byla jediná branková radost v prvním poločase. „Myslím si, že v zápase rozhodla pohyblivost hráčů, když jsme prakticky na každém postu byli pohyblivější, tím jsme si vytvářeli gólové šance,“ poukázal na rozdíl mezi týmy Zindl.

Hned po změně stran přidal druhou branku novosedelského výběru Petr Macák a v 64. minutě pak navýšil rozdíl ve skóre na tři branky střídající David Patera, který skóroval po dvou minutách pobytu na hřišti. V závěru derby se pak dočkali čestné branky i Chodov, za který kosmeticky upravil ukazatel skóre do konečné podoby Michal Kopecký. „Mimo našich třech vstřelených branek jsme si vytvořili dalších pět, šest brankových příležitostí, které jsme však neproměnili, navíc jsme vzorně v obranných řadách zápas odbránili, škoda jen inkasované branky v samotném závěru,“ poznamenal Zindl.

Jeho výběr drží na čtvrtém místě, když má shodně jedenadvacet bodů na kontě, jako další tři týmy. „V celém utkání jsme byli lepším mužstvemn, a výhrou jsme potvrdili stoupající formu,“ dodal závěrem k vyhranému derby novosedelský kormidelník.

Ilustrační foto
Energie se představí na Spartě