Karlovarský trenér Schveiner si posteskl, že dvě penalty, šest karet pro hosty a žádná pro domácí, návštěva sudích v šatně domácích a další skutečnosti utkání hrubě ovlivnily (vyšlo v Deníku 8. října). Deník, jakožto objektivní médium, dal možnost se vyjádřit i týmu TJ Kunice.

„Běžela 89. minuta a Vary měly míč na svých kopačkách u rohového praporku, zpětnými přihrávkami se dostali až před svého brankáře, který nakopl míč na polovinu domácích. Následovalo zpracování míče a centr na stopera domácích, který hrál již jako hrot. Odražený balon se dostává ke Koptovi, který přihrává mezi stopery a nabíhající Balšánek obchází brankáře a vyrovnává na 2:2 v 90. minutě," takto domácí tým popsal vyrovnávající branku.
Ta ale v žaludku trenéra Schveinera zase tak moc neležela. Problém byl v pokutovém kopu v nastaveném čase, který domácí dostali po faulu brankáře Arkenberka.

„Hádka mezi lavičkami a rozehrání míče, který se dvakrát dostává na polovinu Varů a zpětně na polovinu naší. Kombinace hráčů hostí situace dva na dva ve vápně domácích, vypíchnutý míč a následně opět dlouhý balón na stopera domácích, který zůstal jako hrot mezi obránci Varů. Ten prodlužuje na Balšánka, který jej ve vápně zpracovává a posouvá si jej vedle obránce, když je před ním, napřahuje se ke střele a přijde přistrčení, penalta. Čas druhého poločasu 92,47 čítá. Hosté protestují, dostávají žluté karty, snaží se Kaloudu, který zahrává penaltu, rozhodit. Penalta proměněna, radost domácích, vztek hostů. To byla rekapitulace posledních minut utkání," takto popisuje závěr zápasu trenér domácích Zdeněk Hašek.

Rozhodčí v kabině domácích na konci poločasové přestávky? To se Karlovarským nezdálo. „Rozhodčí se před utkáním svlékají na nedalekém sportcentru, ale v poločasové přestávce tam nechodí a zůstávají v malé kabině mezi šatnami hostů a domácích, kde bohužel nejsou toalety, takže když na ně přijde potřeba, musí využít toaletu buď domácích, nebo hostů," vysvětluje kouč Hašek.

Po utkání se Jiřímu Schveinerovi omlouval domácí asistent. „To je věc, která mi nejvíce vadí, protože je to lež, nebudu na to reagovat já, ale asistent, kterého se týká," říká Hašek.

„Po zápase jsem šel podat ruku trenérovi hostů, který nejdříve odmítl, ale pak začal reagovat. Řekl jsem mu, že některé věci o zápase mezi mnou a lavičkou hostů byly zbytečné a že chápu, že jsou naštvaní, když promarní náskok, ale že jsme si zasloužili vyhrát, protože jsme nastřelili tři tyče a měli další šance, ale odpověděl mi, že se fotbal hraje na branky, a ne na šance, a tak jsme rozhovor ukončili," říká asistent Radek Chadima.

Závěrečné hodnocení domácího týmu: „Každému trenérovi se to stane, že jeho mužstvo prohraje nebo zremizuje vyhrané utkání a tak to potkalo i kolegu Schveinera, ale rozdíl je v tom, jak to přijme. Já hledám chybu v sobě a v týmu. Snažím se vyhodnotit, co jsme udělali špatně. Pro mě to bylo jednoznačně prokaučované utkání, kde trenér nereagoval na vývoj na hřišti a jen se soustředil na každé rozhodnutí rozhodčího. Video posílám na svaz a je k dispozici jak Deníku, tak i hostům," dodal Hašek.