Již řádku fotbalových let je nedílnou součástí nejdeckého výběru univerzál Zdeněk Kinkal. Sice ho v některých případech dělí od jeho rodného města několik tisíc kilometrů kvůli pracovnímu zaneprázdnění, informace má ale vždy z první ruky. „Protože pracuji jako kormidelník – kapitán plující pod belgickou vlajkou s domovským přístavem v Antverpách, tak na některých utkáních z pracovních důvodů chybím, i přesto sleduji, jak si kluci vedou, navíc mám informace ihned po zápase, dá se tak říci, že z první ruky. Navíc béčko je moje srdeční záležitost," vysvětlil Zdeněk Kinkal, který šéfuje tlačnému remorkéru, jenž převáží pravidelně 15 000 tun topného materiálu. I přesto je zdatný námořník součástí týmu.

A tak není divu, že po skončené sezoně ani on určitě nejásal nadšením. „Nesplnili jsme naše očekávání, chtěli jsme se prát o nejvyšší příčku, ale bohužel realita byla zcela jiná. Takže o spokojenosti nemůže být ani řeč," smutnil Kinkal. A má k tomu řádný důvod. Nejdecké béčko bralo v loňské sezoně sedmatřicet bodů za jedenáct výher, čtyři nerozhodné výsledky a jedenáct porážek. „Převážně jsme brali body v domácím prostředí. Ve třinácti duelech jsme vybojovali sedmadvacet bodů. Podstatně horší už to bylo na hřištích soupeřů, kde jsme ve třinácti duelech brali pouze deset bodů," podotkl ´utržený ponton´, jak ho hráči Nejdku nazývají. Letní příprava byla v podání nejdeckého týmu zcela jiná. „Vzhledem k dlouhé sezoně, stejně jako k dovoleným a pracovní vytíženosti některých hráčů byla letošní příprava zkrácena, o to ale byla náročnější a intenzivnější. Chtěli jsme z minima vytěžit maximum a to se povedlo. Hodně se běhalo a odehráli jsme několik přípravných zápasů, ve kterých jsme ladili tradičně herní stránku," řekl Kinkal.

V zahajovacím duelu podzimní části čeká Nejdek B domácí premiéra. V neděli bude na stadionu na Limnické k vidění souboj rezervních týmů, když do Podkrušnohoří zamíří Toužim B. „Hrajeme doma a chceme urvat tři body. Navíc opravdu půjde o souboj béček, jelikož v ten samý den, a to v neděli, hraje nejdecké áčko v Toužimi, kde poměří své síly s tamním A-týmem, takže se uvidí, jak na tom budou béčka bez posil z hlavních týmů hrajících krajský přebor. My jdeme do duelu s cílem naplno bodovat a nic jiného nebereme," vzkazuje do Toužimi nejdecký námořník. Cíle mají v Nejdku stejné, jako tomu bylo v loňské sezoně.

„Tým je skvěle připraven, a jak už je v Nejdku tradicí, chceme se porvat o nejvyšší příčky, a to opravdu nejvyšší. Je v silách hráčů se pohybovat v horních patrech tabulky, takže bychom rádi skončili na medailové pozici, ale uvidíme, jak vše dopadne," uzavřel Kinkal.