Piláci totiž v podzimní bitvě pokořili Nejdečany šesti góly a i v odvetném jarním duelu budou plnit roli favorita, když oba týmy od sebe dělí v tabulce deset bodů. Dalším týmem, který bude chtít soupeři vrátit podzimní porážku, bude rezerva karlovarského 1.FC. Ta na podzim překvapivě ztratila všechny body na svém hřišti v souboji s chyšskou rezervou.

Varáci, kteří se netají postupovými ambicemi, musí bezpodmínečně zvítězit. Chyšské béčko se po jarních neúspěších propadlo až na předposlední pozici, což hraje do karet právě svěřencům karlovarského trenéra Martina Matějčka.

Smolnou podzimní prohru bude chtít oplatit Sedleci Březová, té se sice v jarní části příliš nedaří, ale v malém derby bude chtít uspět. To se však dá říci i o Sedleci, který si bude chtít napravit reputaci z předešlého kola, ve kterém bodově ostrouhal v Děpoltovicích.

Právě Děpoltky budou moci překvapit na půdě kolovského Ajaxu, kde je však nečeká nic lehkého, jelikož parta kolem trenéra Milana Pokrupy šlape prozatím jako švýcarské hodinky.

Oplatit porážku i s úroky v cestě za záchranou odjedou hráči Kyselky, tedy posledního týmu tabulky, do Božičan. V tomto souboji si budou chtít Božičaňáci spravit chuť po šestibrankovém přídělu v uplynulém kole, zatímco Kyselka bude usilovat o druhou výhru v soutěži, která by ji značně přiblížila alespoň k účasti v baráži o udržení v soutěži.

Prolomit jarní mizérii na domácím hřišti budou chtít Dalovice, kterým bude soupeřem nevyzpytatelný Bečov. Pokud hráči pod taktovkou dalovického dirigenta Petra Richtáře pomýšlejí i nadále na stupně vítězů, musí naplno bodovat.

Bečov se v jarní části dostal na dostřel konkurentům o udržení v soutěži, a pokud vyhraje, opět může vylepšit své postavení v tabulce. Zajímavá bitva je pak nachystána na hřišti v Žalmanově, kde se proti sobě postaví Stružná a Vojkovice.

I v tomto souboji půjde o důležité body, především pak v podání fotbalistů Stružné, kteří ve druhé polovině jarní části bodově tápají. Favoritem duelu budou bezesporu Vojkovice, ale Stružeňáci nemají co ztratit, ba naopak mohou jen získat.

Karlovarské 1.FC chce natáhnout vítěznou sérii

Postup. To je jediný cíl v rámci okresního přeboru v podání rezervy karlovarského 1.FC. A není divu. Tým, který kočíruje trenér Martin Matějček, totiž nabral v jarní části na pořádném fotbalovém dechu a ničí jednoho soupeře za druhým. Naposledy to odnesly Božičany, které musely skousnout šestibrankovou prohru. „Cíl máme jasný, a tím je postup do krajské I. B třídy. Co se týče utkání s Božičany, tak do zápasu jsme vstoupili nejlépe, jak jsme mohli, protože už ve 25. minutě jsme vedli 4:0. Poté jsme obdrželi gól po našem nedorozumění v obraně. Do šaten jsme tedy šli za stavu 4:1. Druhý poločas byl z naší strany celkem laxní, ale přidali jsme další dva góly a zápas dovedli do vítězného konce. Důležitá je hlavně výhra a tři body," ohlédl se za třetí jarní výhrou Martin Matějček, který připojil i své víkendové tipy.

Víkendový program:
Božičany – Kyselka (na podzim 5:2, sobota, 10.30). „Domácí si budou chtít spravit chuť po prohře s námi, takže výhra Božičan 4:1."

Dalovice – Bečov (na podzim 2:2, sobota, 10.30). „Nemůžu jinak než věřit domácím. Dalovice mají dobrý tým a budou slavit výhru 3:0."

Stružná – Vojkovice (na podzim 2:2, sobota, 15.00, Žalmanov). „Zřejmě to bude jednoznačný duel v režii hostů, kteří urvou výhru 2:5."

Chyše B – 1.FC Karlovy Vary B (na podzim 4:3, sobota, 17.00). „Nechci tipovat přesný výsledek, ale chceme protáhnout naši vítěznou sérii a dáme do toho všechno!"

Kolová – Děpoltovice (na podzim 2:1, sobota, 17.00). „Myslím, že Kolová potvrdí svoji vzrůstající formu, ale Děpoltovice budou vzdorovat, ale body zůstanou po výsledku 3:2 v Kolové."

Sedlec – Březová (na podzim 4:3, sobota, 17.00). „Pokud Březová nastoupí v plné sestavě, neměla by mít se Sedlecem problém, ale budou to mít ztížené terénem, dám výhru Březové 3:1."

Nejdek B – Pila (na podzim 2:6, neděle, 15.00). „Věřím, že Nejdek Pilu o nějaké body obere, tipnu si po výsledku 2:2 dělbu bodů."