Šestadvacáté kolo totiž určí mistra okresního přeboru a také definitivně rozhodne o sestupujících týmech. Zlatý sen žijí hned čtyři týmy. Prozatím mají nejlepší výchozí pozici k mistrovskému titulu svěřenci božičanského trenéra Petra Lutzbauera.

Božičany, které vévodí tabulce s jednobodovým náskokem před triem pronásledovatelů, se o víkendu představí na půdě starorolské rezervy. Ta může dohrát sezonu v klidu, jelikož ji čeká případný sestup, tedy pokud se nejdecké béčko neudrží v krajské I. B třídě.

V opačném případě bude čekat Staroroláky baráž o udržení v soutěži. Naopak bodová ztráta by mohla řádně mrzet výběr Božičan, jelikož jsou kousek od triumfu v soutěži.

Za nimi se drží v tabulce na druhém místě Dalovice, které by taktéž rády nakoukly do krajské I. B třídy, ale nejdříve budou muset hráči pod taktovkou kouče Petra Richtáře zvládnout domácí derniéru s týmem Děpoltovic.

Dalším týmem, který by mohl proklouznout mezi krajskou smetánku, je pilský Baník, který se drží na třetí příčce. Ten by však musel spoléhat na zaváhání jak Božičan, tak i Dalovic. Pak by se radoval z mistrovského titulu on, tedy pokud by vítězně zvládl duel pod radošovským mostem, kde se utká s výběrem Kyselky.

Tým z Poohří by pak mohl být ohrožen ještě případnou baráží o udržení v soutěži, tedy pokud by se nejdecké béčko po sestupu navrátilo do okresního přeboru. K tomu musíme připočíst lepší los v závěrečném kole v podání rivalů týmu z Poohří.

Nejtěžší cestu za postupem mají před sebou horalé z Jáchymova, kteří se představí na hřišti bečovského Slavoje. Pokud by trio Božičany, Dalovice, Pila bodově ztrácelo a Jáchymov bral tři body, mohl by se radovat z návratu mezi krajskou smetánku právě on.

Pozici favorita bude plnit na svém hřišti březovská Jiskra, která se utká s Verušičkami, tedy týmem sestupujícím do III. třídy. Po roční anabázi se s okresním přeborem rozloučí i Útvina, které patří poslední příčka, té se postaví do cesty chyšská rezerva, která v případě výhry může pomýšlet na vyhnutí ošidné baráži.

Hodně napilno bude mít o víkendu i kolovský Ajax, který taktéž okupuje barážové místo. Soupeřem mu bude celek Stružné, který by měl dorazit i se svým dvorním kanonýrem Petrem Janáčkem.

Okresní přebor, 26. kolo: Dalovice – Děpoltovice (sobota, 10.30), Kyselka – Pila (sobota, 14.00, Radošov), Stará Role B – Božičany (sobota, 14.00), Bečov – Jáchymov (sobota, 14.00), Kolová – Stružná (sobota, 17.00), Březová – Verušičky (sobota, 17.00), Útvina – Chyše B (sobota, 17.00).