Tradičně nebyla nouze o překvapení. To zásadní se zrodilo na půdě posledního celku tabulky Bukovan. Ty totiž nestačily pořádně oslavit svůj dodatečný tříbodový zisk po kontumaci se Žluticemi a v domácím prostředí se radovaly z dalšího cenného bodu, když na svém pažitu uhrály nerozhodný výsledek se silným týmem Chyše. V tabulce se tak již dotáhly na předposlední Citice, na které ztrácejí pouhý bod.

Až v pátém jarním kole Královské Poříčí přišlo o svou neporazitelnost. Postaraly se o to Žlutice, které tak pomalu, ale jistě napravují po kontumačním fiasku svému týmu ztracený lesk. Důležité tři body vybojovalo na svém hřišti Nové Sedlo, které uspělo v souboji tabulkových sousedů nad jedenáctkou Františkových Lázní. Hodně potu pak nechali na hřišti v Dolním Rychnově fotbalisté vintířovského Baníku, když v rámci sokolovského derby rozhodli o hubené výhře nad Rychnovem až po změně stran.

Ve dvacátém pokračování soutěže překvapivě tentokrát vyšel bodově naprázdno chodovský Spartak, který nepochodil na půdě Staré Role, kde vyfasoval na cestu zpět tři branky.

Jak na kolotoči si museli připadat fotbalisté Citic, kteří na svém hřišti dostali pořádný výprask. Osmi góly se o to postarali kanonýři v dresu ostrovského FK. Na stejné vlně se pak vezli i fotbalisté Horního Slavkova, kteří dostali pro změnu co proto na půdě druhých Mariánských Lázní, kde obdrželi sedm branek. Veledůležité vítězství pak brala doma v souboji s chebskou Hvězdou Toužim. Ta totiž navíc přeťala Chebanům bodovou šňůru, která trvala čtyři utkání.

Výsledky, krajský přebor

Nové Sedlo – Františkovy Lázně 3:0
Důležitou výhru domácímu celku vystřílel dvěma góly Filip Škarda a jedním Kamil Farkaš.
Branky: Škarda Filip 2, Farkaš Kamil. Poločas: 1:0. Rozhodčí: Rousek – Nehasil, Tichota, DS Vošmik.

Královské Poříčí – Žlutice 1:2
V tomto souboji padaly branky pouze v prvním dějství. Za domácí si připsal jednu branku Tomáš Správka, za hosty se poté brankově radovali Lukáš Kliment a Václav Suda.
Branky: Správka Tomáš – Kliment Lukáš, Suda Václav. Poločas: 1:2. Rozhodčí: Krejčí – Hányš, Melničuk, DS J. Novotný.

Dolní Rychnov – Vintířov 0:1
V rámci sokolovského derby se tentokrát fotbalisté Vintířova na tři body řádně nadřeli. A to ještě hrál Vintířov od 8. minuty bez vyloučeného Váši. Nakonec jim zajistil hubené vítězství jedinou přesnou ranou Marek Kavur.
Branka: Kavur Marek. Poločas: 0:0. Rozhodčí: Kobielský – Chládek, Hyčka, DS Rajtmajer. ČK: 0:1 (Váša).

Bukovany – Chyše 1:1
Hodně cenný bod vyválčili fotbalisté posledních Bukovan na svém pažitu, když o dělbě bodů proti Chyši rozhodl úspěšnou střelou Josef Bílek. Za hosty pak byl střelecky úspěšný ostřílený matador Jan Burda.
Branky: Bílek Josef – Varga Josef. Poločas: 1:1. Rozhodčí: Hyčka – Chládek, Kobielský, DS Rajtmajer. ČK: 1:0 (Urban).

Stará Role – Chodov 3:0
Na vítěznou vlnu navrátil svůj tým dvěma góly nejlepší střelec krajského přeboru Jakub Diviš. O třetí zásah se pak zasloužil jeho spoluhráč Daniel Slakoper.
Branky: Diviš Jakub 2, Slakoper Daniel. Poločas: 2:0. Rozhodčí: Cvrk – Kučka, Vokoun, DS Fibrich.

Citice – Ostrov 0:8
Ostrov nechal zapomenout na hřišti Citic na své herní výkyvy a řádně to střelecky oslavil. Třikrát se trefili do branky domácích útočníci Jakub Dušek a Jan Tolar. O zbylé dvě branky Ostrováků se podělili Filip Tomáň a Karel Kalina.
Branky: Dušek Jakub 3, Tolar Jan 3, Kalina Karel, Tomáň Filip. Poločas: 0:2. Rozhodčí: Fraško – Janeček, Bušek, DS Zdvihal.

Mariánské Lázně – Horní Slavkov 7:1
I druhý celek tabulky se nenechal v domácím prostředí střelecky zahanbit, když soupeři ze Slavkova nasázel sedm branek. Dvakrát se totiž radovali ze vstřelené branky Vladimír Kafka, Jan Kovář a Jan Bílek. Sedmý úspěch měl na svědomí Vlastimil Semančík. Za hosty si připsal na své konto alespoň čestný úspěch Martin Chmelík.
Branky: Kafka Vladimír 2, Kovář Jan 2, Bílek Jan 2, Semančík Vlastimil – Chmelík Martin. Poločas: 3:1. Rozhodčí: Homr – Kulhánek, Velíšek, DS Gendráč.

Toužim – Hvězda Cheb 3:2
Domácímu týmu zařídili hodně cennou a důležitou výhru navrátilec Miloslav Hotěk, novic Jiří Bláha a David Drabík. Za Hvězdu pak byli úspěšní Tomáš Rolník a Pavel Hudeček.
Branky: Hotěk Miloslav, Drabík David, Bláha Jiří – Rolník Tomáš, Hudeček Pavel. Poločas: 2:0. Rozhodčí: Kučka – Šmat, Cvrk, DS Stančík.