„Chtěli jsme vyhrát, jelikož jsme věděli výsledek Lomnice, a navíc jsme se chtěli bodově vzdálit i chebské Hvězdě,“ vypočítával před zápasem ostrovský trenér Ivan Filip.

V závěrečném vystoupení podzimní části krajského přeboru se to nakonec jeho družině povedlo, když dosáhla na výhru 2:1. V pořadí jedenáctá výhra se však rodila hodně těžce.

Ostrováci sice vlétli na svého soupeře od úvodních minut bez bázně a hany, ale nakonec otevřel skóre duelu chebský ostřílený matador Zdeněk Sláma, když jeho chytrá střela z dvaceti metrů skončila v ostrovské brance.

„Vstup do utkání jsme měli velmi dobrý, když jsme si během prvních pěti minut vytvořili tři velké šance za sebou, ale bohužel jsme je nedokázali gólově zúročit,“ zklamaně popisoval Filip. Poté přišel pro Ostrováky tvrdý brankový direkt. „Hosté šli do vedení po první střele na branku. Poté si hned vytvořili druhou šanci, ale ta již zůstala nevyužita. My šli rázem do útlumu, když se nám nic nedařilo,“ připomněl Filip.

V závěru duelu Ostrov srovnal ze značky pokutového kopu.

„To pro nás byl asi hodně důležitý moment,“ míní Filip. Po obrátce stran se snažil Ostrov strhnout zápas na svou stranu. „Chtěli jsme vyhrát, ale čím víc jsme chtěli, tím to byla větší křeč. I když byla velká vůle, chyběl nám v zakončení větší klid,“ přemítal ostrovský trenér. Nakonec se přece jen hráči Ostrova dočkali, když rozřešení přinesla 88. minuta, kdy se prezentoval parádní trefou Jakub Dušek.

„Tentokrát se přiklonilo fotbalové štěstí k nám. Soupeř byl spokojen s nerozhodným výsledkem a směroval zápas do rozstřelu, ale my nakonec rozhodli o důležité výhře,“ dodal Filip.

Ostrov se tak po výhře nad Hvězdou stal podzimním mistrem krajského přeboru.