Ano, přesně tak. Do Ostrova totiž zamíří aktuální čtvrtý tým tabulky, chomutovský FC, v čele s ostříleným kanonýrem Martinem Bočkem, na který Ostrováci ztrácí v tabulce z páté pozice jeden bod.

„Určitě se chceme o čtvrtou příčku porvat, máme navíc lepší výchozí pozici,“ narážel na úvod trenér Ostrova Jiří Štěpán na domácí prostředí, ve kterém pouze jednou odešli jeho svěřenci ze hřiště poraženi. „Až na duel s Rakovníkem jsme odehráli velmi dobré domácí zápasy, na které bychom rádi navázali,“ poukázal Štěpán. Jenže tentokrát nečeká jeho svěřence nic lehkého, Chomutov disponuje ostřílenými borci, kteří mají ligové zkušenosti.

„O síle soupeře víme, Patrik Gedeon či Martin Boček patří k oporám týmu, z čehož hodně profituje,“ připomněl Štěpán osm tref v podání vytáhlého útočníka Martina Bočka.

Ostrov se však bude muset v podzimní derniéře rozloučit bez ligových zkušeností. Důvod? „Martin Psohlavec je nemocný a Zbyněk Vondráček a Lukáš Jankovský jsou zranění, takže s jejich službami nemůžeme počítat,“ smutně poznamenal k absenci hráčského trojlístku Štěpán.

Šanci tak opět dostanou, stejně jako tomu bylo v uplynulém kole v Českém Brodě, hráči ze širšího kádru. „Právě utkání v Českém Brodě nám ukázalo, že hráči, kteří tolik nedostávají příležitosti, se umí o svou šanci řádně porvat,“ pochvaloval si Štěpán.

„O osudu utkání určitě rozhodnou standardní situace,“ přemítal ostrovský trenér a pokračoval: „Proto se na duel musíme poctivě připravit, bude to velký boj. Bude se hrát na trávě a vzhledem k počasí asi nepůjde o kombinační hru, ale doma jsme silní, chceme vyhrát.“