„Věděli jsme, že Nejdek není tak silný, jako býval, i přesto jsme věděli, že to bude těžší utkání,“ poukazoval ostrovský trenér.
Nejdek sice vložil do utkání fotbalové srdce, ale na Ostrov to bylo málo, když v prvním poločase se valil na jeho bránu jeden útok za druhým.

„Kdybychom po prvním poločase vedli 6:0, tak by se určitě nikdo nedivil. Divil jsem se však já, co jsme dokázali zahodit. Od úvodu jsme předváděli velmi dobrou hru od zadních řad až po tu útočnou. K tomu jsme přidali pěkné akce, ale ta koncovka, to, co jsme zahodili, to jsem ještě nezažil,“ bědoval nad mizerným zakončením svého týmu Filip.

I přesto dokázala jeho družina v prvním dějství dvakrát skórovat. „Nakonec jsme vstřelili dvě branky, ale jak jsem říkal, byla to škoda, mohli jsme vést zcela jistě vyšším rozdílem, když jsme nechali vyniknout nejdeckého brankáře, a to především naší gólovou neschopností,“ lamentoval Filip.

Po změně stran přidali Ostrováci třetí branku a duel dovedli do vítězného konce, podeváté. „Po obrátce stran jsme prostřídali a překvapivě nás to zaskočilo. Domácí sice poté vstřelili čestný úspěch po rohovém kopu, ale zápas jsme si pohlídali a dovedli do úspěšného konce, pro nás to byly důležité tři body,“ je si vědom Filip. Ostrov si tak udržel první příčku. V sobotu však před sebou má další náročný duel, když bude na svém hřišti hostit Nové Sedlo. „Samozřejmě chceme vyhrát. Nové Sedlo není v podzimní části momentálně v pohodě, přesto nás čeká hodně vyhecované utkání,“ míní ostrovský kormidelník. A ví proč. „Pro tento zápas jsme museli udělat bezpečnostní opatření, aby se neopakovala situace, kdy ji musela řešit policie,“ vracel se k incidentu Filip.

Přesto věří, že zvítězí především fotbal. „Nemůžeme ovlivnit to, co bude v v hledišti, ale to, co bude na hřišti, ano. Nové Sedlo je zvyklé na menší hřiště, což by mu mohlo na našem větším dělat problémy,“ přemítal nad výhodou svého týmu Filip.

Ten bude muset oželet služby pouze dlouhodobě zraněného Pachty. „Měli bychom být kompletní, což nám velí vyhrát a udržet se na první příčce. Toto utkání bude pro nás stěžejní,“ dodal závěrem ostrovský kouč.

Ilustrační foto
III. třída: Sadov přestřílel tým Útviny a posunul se na druhé místo