To svěřenci trenéra Ivana Filipa s malými oděrkami na své fotbalové lodi splnili do puntíku, když vybojovali titul podzimního mistra soutěže. Nejen o tom jsme si s trenérem Ostrova povídali.

Do nového ročníku jste nastupovali s nálepkou favorita, nebylo to pro vás svazující?
Do soutěže jsme šli s tím, že chceme tuto soutěž vyhrát a postoupit zpátky do divize. Tyto naše cíle jsme prezentovali také na veřejnosti i našim fanouškům. Těmto cílům jsme navíc podřídili už letní přípravu, zanechali jsme model, jako kdybychom stále hráli divizní soutěž. Velkým plusem pro nás bylo udržení mužstva pohromadě, když pouze odešel na roční hostování do karlovarské Slavie Milan Novotný. Takže bereme nálepku favorita a nemáme s tím problém.

Vstup do podzimní části jste měli výborný, když první body jste ztratili až ve Františkových Lázních, kde jste však promrhali dvoubrankový náskok…
Do soutěže jsme opravdu vstoupili výborně, hodně nám pomohla výhra v prvním utkání, kdy jsme vyhráli v Královském Poříčí 4:0. Obrana v prvních sedmi kolech neobdržela branku, až přišlo utkání ve Františkových Lázních, kde jsme v 60. minutě utkání vedli 4:2, a o utkání se zdálo být rozhodnuto. Místo toho, abychom si výsledek pohlídali, tak jsme během patnácti minut obdrželi tři branky a nakonec jsme až na konci utkání vyrovnali na konečný divoký výsledek 5:5. Následné penalty jsme prohráli. Toto utkání nám ukázalo, že jsme zranitelní a máme stále na čem pracovat. Navíc nás výsledek posadil zpět na zem.

Poté jste opět najeli na vítěznou vlnu, kterou vám přerušila Lomnice, ta vám jako jediná přichystala podzimní porážku…
Utkání v Lomnici se nám nepovedlo. Hrálo se na velice těžkém terénu, kde se nedalo kombinovat. Hrály se pouze nakopávané míče do šestnáctek a nebylo to hezké utkání. Nám tento zápas nevyšel jak herně, tak i výsledkově, takže pro nás to byla první zasloužená prohra.

V rozhodujícím utkání podzimu jste v domácím prostředí uspěli v souboji s chebskou Hvězdou, což rozhodlo o vašem zisku podzimního půlmistra krajského přeboru…
Výhra nad Chebem byla hodně důležitá, bylo to poslední utkání podzimní části a my jsme věděli, že pokud vyhrajeme, tak přezimujeme na prvním místě s náskokem dvou bodů před druhou Lomnicí a Chebu pak utečeme na rozdíl osmi bodů. Bylo to vydřené utkání, kdy jsme rozhodli o našem vítězství až v 88. minutě utkání krásnou brankou Jakuba Duška, euforie po vstřelené brance byla obrovská.

Splnili jste si cíl, tím bylo první místo, jak jste tedy spokojeni?
Spokojeni jsme především s prvním místem, myslel jsem si, že náskok by mohl být větší, ale zase na druhou stranu, je stále o co hrát a to nás požene k tomu, abychom se nadále zlepšovali. Přesvědčili jsme se, že v soutěži jsou také mužstva, která mají nějaké ambice, cíle, a to je dobře. Abychom udrželi první místo, i když víme, že jarní část bude hodně náročná, tak pro to chceme udělat maximum.

V čem váš tým v podzimní části dominoval a v čem naopak ztrácel?
Dominovali jsme především v kvalitě jednotlivců, máme hráče, kteří v minulé sezoně hráli divizní soutěž, a to je znát. Dříve jsme měli hodně mladé mužstvo, tito hráči během pěti let fotbalově dorostli, mají větší zkušenosti, dostali se do věku 24-27 let, což je ideální. Soupeři měli především problémy s naší rychlostí a organizací hry. Myslím si, že musíme stále pracovat na lepším zahrávání standardních situací, protože nemáme hráče, který by uměl kvalitně zahrávat trestné kopy na hranici velkého vápna. V osobních soubojích máme také stále rezervy, ale to se myslím lepší právě s tím věkem hráčů a zkušenostmi.

Jaká bude náplň zimní přípravy a co vše máte v plánu?
Na jaro myslíme už teď. O víkendu jsme hráli přátelské utkání s Královským Poříčím (3-1), abychom si prodloužili sezonu. Zimní přípravu máme už připravenou, máme domluvená přátelská utkání především s divizními mužstvy (Chomutov, Souš, Louny, Most, K.Vary, M.Lázně). Naše béčko + dorost budou hrát zimní turnaj, který opět pořádáme u nás v Ostrově. Letos se na zimní turnaj přihlásilo 9 mužstev z karlovarského krajského přeboru + A třídy + z ústecké A třídy FK Klášterec.