Tu vydřeli na umělce svého soupeře Královského Poříčí. „Věděli jsme, že se bude utkání hrát na  malé umělce, takže týden jsme se připravovali na malé rozměry hřiště," upozorňoval ostrovský trenér Ivan Filip. Jeho obavy se během utkání potvrdily.


„Od první minuty byl na programu nespočet autů, rohových kopů a centrů před bránu, ale tento obraz hry jsme předpokládali," podotkl Filip. Ostrováci i přes malé rozměry hřiště svého soupeře zatlačili a vytvářeli si brankové příležitosti. Nejprve nechali vyniknout brankáře Poříčí Dvořáka při stoprocentních šancích Kobera a Novotný. Poprvé se měnilo skóre v 18. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou ostrovský Němec.  „Od úvodních minut jsme se snažili kombinovat a zrychlovali hru narážečkami. Tím pádem jsme si vytvořili brankové příležitosti, ale využili bohužel pouze jednu," smutnil Filip.


Vstup do druhého poločasu měli hráči Poříčí, které vrátil zpět do utkání v 58. minutě přesnou ranou Filandr. „Vyrovnávací branka Poříčí posadila na koně a dvacet minut nás tlačilo," uznal ostrovský trenér.  Postupem času se však hra vyrovnala a otěže opět přebrali Ostrováci, kteří vstřelili v 66. minutě po chybné rozehrávce domácího výběru důležitou branku Duškem.  „To byl asi rozhodující moment utkání, jelikož Poříčí poté muselo otevřít hru. My ale opět selhali v koncovce, i přesto jsme s výhrou spokojeni, ale opět jsme nechali vyniknout brankáře Poříčí, který velmi dobře zachytal," dodal závěrem Filip.


Kr. Poříčí – Ostrov 1:2
Branky: 58. Filandr – 18. Němec, 66. Dušek. Poločas: 0:1. Rozhodčí: Chládek.
Ostrov: Šedivec – Tomáň, Lorenc, Tichota, Kolárik – Glanc, Horváth, Němec – Novotný, Kobera, Dušek (stř. Hladík, Kalina, Klaus, Vrba).
Kr. Poříčí: Dvořák – Kričfaluši, Špak, Dudešek, Krupička – Provazník, Dufek, Rajchrt, Filandr – Domin, Král (stř. Thiele, Koutecký, Guyrics).