O svém vítězství rozhodli Březováci již v prvním dějství, když se ujali vedení ve dvacáté minutě a na samém konci prvního poločasu skórovali podruhé. Na to už Ostrov nedokázal po změně stran brankově odpovědět, takže si Březová vytvořila na čele tabulky šestibodový náskok právě před druhým Ostrovem a notně se tak přiblížila historickému úspěchu, a to postupu do divize.

V sokolovském derby, které bylo na programu na velmi dobře připraveném pažitu v Lomnici, kde hostila tamní TJ nováčka z Kynšperku, se radovali z tříbodového zisku domácí. Ti se ujali vedení parádní ranou do šibenice v podání Pavla Veselého, ale do konce první půle hosté vyrovnali brankou Vlastimila Pečinky.

Po změně stran si hosté nechtěně vstřelili vlastní branku a vše pak uzavřel ze značky pokutového kopu lomnický kanonýr Pavel Veselý. Druhé sokolovské derby se odehrálo na půdě Královského Poříčí, kam dorazily Citice. Fanoušek se v tomto souboji určitě nenudil, vždyť zhlédl celkem sedm branek. Nakonec se z těsného vítězství radovaly Citice, které braly již dvanáctou výhru v soutěži.

Další gólová přestřelka byla k vidění na půdě hornoslavkovského Spartaku, kde se představil chebský FC. Hráči obou týmů střeleckou municí vůbec nešetřili, a tak si fanoušek přišel na úctyhodných jedenáct branek, z čehož sedm jich měli na svědomí kanonýři v trikotu FC Cheb, kteří tak nakonec urvali velmi důležité vítězství. Ve slátané sestavě zamířilo pod vrcholky Krušných hor Nové Sedlo, tam na něj čekal nejdecký FK. Ten ale přes velké úsilí a převahu nedokázal dovést duel do vítězného konce, a že šancí k tomu měl nespočet.

Nakonec mohl odejít ze hřiště jako poražený tým, když Novému Sedlu nebyla v závěru duelu uznána branka pro údajný ofsajd. Nejdek se poté střelecky rehabilitoval alespoň v penaltovém rozstřelu, ve kterém svého soupeře ze Sokolovska vůbec nešetřil.

Karlovarské derby, které se odehrálo na stadionu na Růžovém Vrchu, zaslouženě dovedla do vítězného konce tamní Lokomotiva, která soupeři ze Staré Role zlomila fotbalový vaz v první čtyřminutovce, ve které se dvakrát brankově radovala. Celkově pak Lokáda slavila důležité čtyřbrankové vítězství.

Roli favorita plnila na svém hřišti Toužim, která hostila poslední tým tabulky Františkovy Lázně. A úlohu splnila na jedničku s hvězdičkou, když Frantovkám nasypala sedm branek, a to výhra mohla být klidně dvouciferná, ale některým hráčům v toužimském dresu zvlhl střelecký prach.

Výsledky, 22. kolo:
Lomnice – Kynšperk 3:1 (1:1). Branky: Veselý Pavel 2, vlastní - Pečinka Vlastimil.

Kr. Poříčí – Citice 3:4 (2:3). Branky: Koutecký Milan, Rozsíval Jiří, Špak Martin - Moule Miroslav, Mika Lukáš, Kessl Michal, Hamouz Miroslav.

Nejdek – Nové Sedlo 1:1 (1:1) – PK 4:1. Branky: Kinkal Richard - Rychna Bedřich.

Březová – Ostrov 2:0 (2:0). Branky: Bereczký Tomáš, Vůjtěch Jan.

H. Slavkov – FC Cheb 4:7 (2:4). Branky: Kubík Tomáš, Drobný Jiří, Půta Milan, Unger Daniel - Řezáč Michael 2, Altman Václav 2, Speierl Martin, Prokopec Radim, Dobeš Miroslav.

Lokomotiva K. Vary – Stará Role 4:2 (3:0). Branky: Diviš Jakub 2, Kolář Jakub, Malcát David - Svoboda Milan, Mikulášek Matěj.

Toužim – Františkovy Lázně 7:0 (3:0). Branky: Čermák Karel 2, Adamický Tomáš 2, Hejkal Marek, Kliment Lukáš, Kliment Josef.

tabulka po 22. kole