V zajímavém utkání nakonec slavilo povinné vítězství varské 1.FC, které se mohlo spolehnout na střelecký apetit útočníka Martina Psohlavce, který v závěrečné desetiminutovce během čtyř minut obstaral na svůj účet hattrick, a tím přispěl k pětibrankové výhře svého týmu.

Generálkový duel gólově otevřel již ve 3. minutě karlovarský Jan Staněk. Poté byl k vidění vyrovnaný fotbal, i když nebezpečnějším týmem bylo podle předpokladů 1.FC. Ani Ostrov se však nenechal zahanbit, ale velké problémy mu dělala koncovka.

Podobný fotbal se odehrával i ve druhé půli, kde se několikrát blýskl karlovarský brankář Švec, který svůj tým podržel. Na dvoubrankový rozdíl upravil ukazatel skóre v 60. minutě Michal Királyi.

V závěru zápasu ostrovský tým řádně prostřídal své řady a to byla gólová voda na karlovarský mlýn, který roztáčel útočník Martin Psohlavec, který po třech pohledných akcích dosáhl během čtyř minut na hattrick.

FK Ostrov – 1.FC Karlovy Vary 0:5 (0:1). Branky: 3. Staněk, 60. Királyi, 80., 82. a 84. Psohlavec. Rozhodčí: Polívka.
FK Ostrov: Süttö (46. Vaněček) – Tomáň (70. Kunz), Filák (70. Považan), Liška, D. Horváth, Kobera (60. Wolf), J. Horváth, Matoušek, Nýber (60. Rašman), Tolar, Novotný.