Do Hroznětína se o víkendu sjela na tamní stadion šestice týmů, a to Výběr Kalán, TJ Vojkovice, Ajax Kolová, Ostrov, Merklín a pořádající Hroznětín. Týmy byly rozděleny do dvou tříčlenných skupin.

„Tam se střetly systémem jednou každý s každým, s hrací dobou dvakrát patnáct minut. Po odehrání základních skupin pak přišly na pořad boje o konečné umístění, a to podle pořadí ve skupině, když vítězové si to rozdali o vítězný pohár, druhé týmy pak o bronz a třetí celky o páté místo," podotkl k hracímu systému za organizační výbor Jan Eret.

Do skupiny A byl nalosován Merklín, Hroznětín a Kolová. V prvním duelu uspěl Hroznětín v souboji s Kolovou, když slavil výhru 2:1, když se o oba góly vítěze postarali bratři Ondráčkové, Daniel a Lukáš.

Ani ve druhém utkání nedosáhla na body Kolová, která se postavila Merklínu, jemuž podlehla 1:3, a tím pádem obsadila třetí místo ve skupině, které ji poslalo do bojů o konečné páté místo.

Stoprocentní bilanci naopak ve skupině udržel Hroznětín, který udolal jedinou brankou Merklín, když o jedinou přesnou trefu se zasloužil Jan Eret. Hroznětín tak proplul do finále, zatímco Merklín zamířil do boje o turnajový bronz.

Ve skupině B se představil Ostrov, Vojkovice a Výběr Kalán. Právě ostřílení harcovníci v trikotu Výběru Kalán byli favoritem skupiny, což také potvrdili, když si nejdříve poradili s Vojkovicemi, které porazili 3:0, a k tomu pak přidali cennou výhru 3:2 nad týmem Ostrova.

Tím si zajistili účast ve finále. Do boje po výhře 3:0 zamířil Ostrov, který tak uštědřil druhou prohru ve skupině Vojkovicím, které tak čekal souboj o konečné páté místo.

Po skončení základních skupin přišly na pořad boje o konečné umístění, které se odehrály s hrací dobou dvakrát dvacet minut. V souboji o páté a šesté místo uspěl kolovský Ajax, který se střetl s Vojkovicemi, jež pokořil rozdílem tří branek.

V souboji o turnajový bronz se proti sobě postavily Ostrov a Merklín a nakonec z toho byla tříbranková výhra v podání horalů z Merklína. Pak už si diváci přišli na třešničku na dortu v podání finálového souboje, v němž poměřily své fotbalové kvality Hroznětín a Výběr Kalán.

Z vítězství 3:1 a z celkového triumfu se tedy radoval Hroznětín, který se mohl spolehnout na střelecký apetit bratrů Ondráčkových, ti se opět každý jednou zapsali do střelecké listiny a vše pak uzavřel třetím zásahem Jan Eret.

„Chtěli bychom všem týmům, hráčům poděkovat za předvedené výkony. Navíc nám vyšlo počasí a já věřím, že si každý užil turnaj podle libosti. Velké díky si zaslouží i rozhodčí, a to Ladislav Godža, David Jati a Robert Botoš, kteří dohlíželi na hladký průběh zápasů," poukazoval Eret.

V rámci slavnostního vyhlášení byl oceněn nejlepší střelec trunaje, a to Ondřej Nýber z Ostrova, který ve třech duelech nasypal soupeřům pět kousků. Cenu pro nejlepšího brankáře si odnesl merklínský gólman Milan Dobeš a nejlepším hráčem Rabbit Cupu byl vyhlášen Roman Kalán z Výběru Kalán.

„Po skončení turnaje následovala bujará zábava do ranních hodin, která navíc byla okořeněna velkolepým ohňostrojem. My děkujeme všem sponzorům, městu Hroznětín a všem, co se nějakým způsobem na chodu turnaje podíleli," uzavřel Eret.

Výsledkový servis:
Skupina A: Hroznětín – Kolová 2:1 (D. Ondráček, L. Ondráček – Šimůnek); Kolová – Merklín (Kalman – Lorenc 2, Šťastný); Merklín – Hroznětín (Eret).
Pořadí ve skupině: 1. Hroznětín, 2. Merklín, 3. Kolová.

Skupina B: Ostrov – Vojkovice 3:0 (Nýber 2, Kunz); Vojkovice – Výběr Kalán 0:3 (Randa 2, Diviš); Výběr Kalán – Ostrov 3:2 (Karbula, Diviš, Randa – Kobera, Nýber).
Pořadí ve skupině: 1. Výběr Kalán, 2. Ostrov, 3. Vojkovice.

O 5. místo: Vojkovice – Kolová 0:3 (Kalman 3, Šimůnek); o 3. místo: Ostrov – Merklín 3:1 (Nýber 2, Horvát – F. Hladík); o 1. místo: Hroznětín – Výběr Kalán 3:1 (Eret, L. Ondráček, D. Ondráček – Kothera).

Konečné pořadí 18. ročníku Rabbit Cupu 2016: 1. TJ Olympie Hroznětín, 2. Výběr Kalán, 3. FK Ostrov, 4. FK Merklín, 5. Ajax Kolová, 6. TJ Vojkovice.