„Po několikaleté odmlce chceme navázat na tradici fotbalového turnaje Romů. Ten bychom chtěli společně s festivalem, který bude součástí turnaje, pořádat i v dalších letech," nastínil své plány do budoucna organizátor Ladislav Godža. Jeho vizí je především mládež a na ní chce nejen tento fotbalový svátek stavět.

„Rád bych tímto turnajem oslovil všechny děti, které mají zájem o sport či fotbal jako takový. Proto budou mít na turnaji vše zadarmo, ať už pitný režim během celého dne nebo další občerstvení, a to díky sponzorům, kterým patří velký dík," poukázal Godža. Turnaj pro mládež i dospělé v malé kopané odstartuje na stadionu AC Start v 10.00 hodin.

„Prezentace bude probíhat od 9.00 hodin. Přihlášeno máme již deset mládežnických a čtrnáct dospěláckých výběrů," bilancoval organizátor. Děti mají na fotbalovém turnaji start zdarma a dospělí pak za lidových 100 Kč na jednoho hráče. Hrát se budou oba turnaje v počtu 5 + 1, s hrací dobou pro mládež jednou patnáct minut, pro dospělé pak bude hranice posunuta na dvacet minut.

„Po odehrání základních skupin přijdou na program vyřazovací boje a poté bude následovat slavnostní vyhlášení a ocenění vítězů," připomněl Godža. Ve 14.00 hodin se rozeběhne na plné obrátky druhý díl fotbalového turnaje, a to premiérový romský hudební festival.

„K tanci a poslechu budou hrát přítomným čtyři hudební skupiny, takže se mají na co těšit," pochvaloval si Godža, který přidal: „Poděkování patří také městu Karlovy Vary a Karlovarskému kraji za jejich vstřícnost při pořádání turnaje a také dalším sponzorům, kteří nějakým způsobem přispěli k pořádání našeho turnaje, ať už finančním či věcným darem."