Jednou ze zimních posil FK Baník Sokolov, která má pomoct hornickému klubu především v útočné fázi, je dvacetiletý Filip Zorvan z Hradce Králové. Na západ Čech přichází bývalý mládežnický reprezentant na půlroční hostování.

Filipe, proč právě Sokolov?

Rozhodl zájem trenéra Jiřího Dreiseitla, který stál o to, abych sem přišel. Byl jsem strašně rád za jeho zájem. Chci mít na jaře velké herní vytížení a zde bych mohl dostat prostor.

Vaše povědomí o sokolovském fotbale?

Sokolov vnímám jako nadprůměrný druholigový klub, který to dokazuje několik sezon po sobě. Minulý rok, když byl i Hradec ve druhé lize, jsme se utkali proti sobě a musím uznat, že nás na domácím hřišti přehrál. Byli a jsou zde dobří fotbalisté, kteří by se uplatnili i v nejvyšší soutěži.

Jaké máte s novým mužstvem na jaře cíle?

Z týmového hlediska určitě vylepšit 11. místo, které nikoho neuspokojuje. Budeme se chtít dostat minimálně do horní poloviny tabulky, předvádět kombinační a atraktivní fotbal, protože kvalitou na to kádr jednoznačně máme. Důležitá je i parta v kabině, která je super. Značí to, že budeme společně táhnout za jeden provaz, aby se nám cíle podařilo naplnit.

Osobní cíle?

Co se týče osobního hlediska, tak odehrát co nejvyšší počet minut, dát nějaký gól, pomoct mužstvu a trenérovi splatit důvěru, že si mě vybral.

Lišila se nějak zimní příprava v Hradci Králové a v Sokolově?

Hlavní rozdíl byl v tom, že v Hradci byly každý den dvojfázové tréninky. To ale neznamená, že tady v Sokolově nebyly náročné, to vůbec ne.

Jak se vám jeví město Sokolov?

Z města jsem zatím poznal jen to nejdůležitější, to, co potřebuji. Jinak bydlím s klukama na ubytovně, což je fajn, protože tím více zapadnu do kolektivu.

V sobotu vás čeká první duel jara na hřišti Prostějova…

Já i celý tým se strašně těšíme, protože příprava byla dlouhá. Už se nemůžeme dočkat, až zápas vypukne a budeme se, doufám, že úspěšně, rvát o tři body.