Fotbalisté 1. FC Karlovy Vary se ve 25. kole ČFL představili na trávníku vedoucího celku Bohemians Praha a nakonec odjeli poraženi poměrem 0:3. „Bohemka je tým, který do této soutěže nepatří. Ti kluci by si zasloužili hrát minimálně druhou ligu,“ vyzvedl karlovarský trenér Juraj Šimurka kvality soupeře.
Nutno přiznat, že střížkovští klokani zvítězili zaslouženě. „Na jednu stranu my jsme nepodali takový výkon, jaký hráči na jaře odvádějí. Ale Bohemians jsou opravdu nejlepší tým v soutěži. Naposledy jsme prohráli na podzim, takže to zase tak špatné není,“ ohlížel se za utkáním karlovarský lodivod.
Juraj Šimurka postrádal na Střížkově dva hráče základní sestavy. „To, že nemohli hrát Marián Geňo a Lukáš Hrubý, byla pro nás ztráta, ale my musíme být schopni je nahradit,“ přidal.
Karlovy Vary si odvezly porážku v podobě tří branek. „Střížkov je na vlně. Každý, kdo tam přijede, dostane minimálně čtyři góly,“ komentoval Šimurka prohru, která v poměru k dalším výsledkům Bohemians zase nebyla tak veliká.
Po poločase domácí borci vedli 1:0. „Kdyby Jarda Nerad na začátku druhého poločasu proměnil jasnou šanci, kterou měl, tak se utkání mohlo odvíjet úplně jinak. Bohužel pro nás nedal,“ popsal trenér největší šanci týmu z lázeňské metropole.
Duel Bohemky s Karlovaráky neměl zlomový moment. „Kvalita soupeře byla úplně někde jinde, než je třetí liga. Když k tomu přičteme to, že my jsme nepodali optimální výkon, tak je jasné, že jsme nemohli uspět. Navíc naši hráči hráli s až moc velikým respektem k soupeři,“ naposledy se Šimurka vrátil k utkání s Bohemians Praha.
Karlovy Vary se pomalu začínají prodírat v tabulce směrem dopředu. „Ještě nepatříme ke středu tabulky. Pokud ale získáme v dalších čtyřech zápasech alespoň osm bodů, tak potom už můžeme být klidnější. Hrajeme třikrát doma, a to vždy s týmy, které jsou těsně před námi,“ dodal kouč.
V nejbližších dnech se v lázeňské metropoli představí Králův Dvůr, Česká Lípa a Vltavín. Karlovaráci odcestují do Mladé Boleslavi.