K hornickému derby vyběhnou zítra fotbalisté Baníku Sokolov, kteří na svém trávníku přivítají jmenovce ze severočeského Mostu. A diváci se mají na co těšit. Hosté přijedou nejen s bývalým kapitánem Sokolova Tomášem Pilařem, ale také novým manažerem Tomášem Řepkou, nebo známým bavičem Vladimírem Hronem, jenž působí v klubu jako ředitel komunikace. Zajímavý bude duel i pro Mliku s Bertelmanem, kteří v minulé sezoně na severu Čech pomáhali uhájit druholigovou příslušnost.

Navíc přes rozdílné postavení v tabulce, Sokolov okupuje čtvrtou příčku, zatímco Most je třináctý, se oběma týmům v posledních zápasech daří. Sokolov z posledních čtyř duelů tratil body pouze za bezbrankovou remízu se Znojmem, Most má bilanci tři výhry a jedna porážka. „Bez zlehčování to bude znovu těžký zápas, je to soupeř, který bojuje o záchranu Viděl jsem je v utkání s Čáslaví. Změnilo se tam vedení a mají velkou vůli druhou ligu zachránit," upozorňuje sokolovský kouč Aleš Jindra.

Nový muž na lavičce Severočechů Zbyněk Busta také zapracoval na změně stylu. „Je tam obrat ve filozofii. Dříve praktikovali technický, místy až bezstarostný fotbal, hodně ofenzivní. S novým trenérem hrají více zezadu a organizovaně, to jim také přináší úspěchy," povšiml si Jindra.

Lodivod Baníku se chce ale znovu soustředit především na poctivou hru svých svěřenců. „Uděláme všechno pro to, abychom zopakovali náš výkon ze Žižkova a brali tři body. V žádném případě nechceme dopustit to, co se nám stalo doma se Znojmem," říká důrazně.

Vrásky na čele zatím dělá Aleši Jindrovi stav hráčského kádru. Podle informací Deníku v tréninku absentovali oba Dvořákové, problémy měl i Šíma a další hráči. „Já doufám, že se dáme všichni dohromady," přeje si kouč Sokolova.

Pokud jeho svěřenci v sobotu zápas zvládnou, budou znovu atakovat nejvyšší příčky. „To je náš cíl. Do utkání ale musíme jít s pokorou. Rozdíly mezi oběma mužstvy co se týče kvality jsou minimální. Rozhodují maličkosti, pokud jenom trošku ubereme, tak nás vytrestají," má jasno.