Naposledy se Staroroláci mohli radovat z tříbodového zisku, který byl celkově třetím v soutěži. Ano, přesně tak. Stará Role doma pokořila chebský FC rozdílem tří branek a připsala si veledůležité body v cestě za záchranou.

Jako bonus pak Starka poslala ke dnu tabulky Františkovy Lázně. Právě kohouti doma propadli v souboji s ostrovským FK. Velkou měrou k tomu přispěl Michal Kobera, který si v lázeňském městě připsal na svůj účet hattrick, čímž svému týmu zařídil hodně důležitou výhru. Anglický týden v podání nejdeckého FK skončil porážkou.

Pro tu si Nejdečané překvapivě zajeli na stadion Lomnice, kde inkasovali od místního výběru tři branky, a to i přesto, že byli po celé utkání lepším týmem. V sokolovském derby, ve kterém se proti sobě postavila Březová a Královské Poříčí, se vše podstatné odehrálo až po změně stran, když Březováci po zlepšené střelecké mušce potvrdili roli favorita a soupeři nasázeli tři branky.

Druhé derby, které se taktéž neslo v duchu sokolovském, bylo k vidění na stadionu Horního Slavkova, kde se představil nováček z Kynšperka. Ten pak slavil na půdě ostříleného týmu čtyřbrankovou výhru, když všechny své góly nastřílel domácímu výběru již během první pětačtyřicetiminutovky.

Bezbranková remíza byla k vidění na stadionu na Růžovém Vrchu, kde uhrála karlovarská Lokomotiva bodový zisk v souboji s Citicemi. Pro celek ze Sokolovska to byl první nerozhodný výsledek v soutěži.

Bonusový bod pak zůstal po dobře zvládnutém penaltovém rozstřelu doma na Růžáku. Hodně cennou výhru brala v domácím prostředí Toužim, která získala před svými fanoušky skalp Nového Sedla, jež pokořila dvoubrankovým rozdílem.

Výsledky, 18. kolo:
Lomnice – Nejdek 3:0 (2:0). Branky: Novák Daniel, Oršula Jan, vlastní.

Březová – Kr. Poříčí 3:1 (0:0). Branky: Kašpar Jan 2, Bereczký Tomáš – Kalous Lukáš.

H. Slavkov – Kynšperk 1:4 (0:4). Branky: Husák Jan – Pečinka Vlastimil, Marek Stanislav, Svůra Michal, Packert Daniel.

Fr. Lázně – Ostrov 0:4 (0:0). Branky: Kobera Michal 3, Novotný Milan.

St. Role – FC Cheb 3:0 (2:0). Branky: Plch Martin, Svoboda Milan, Mikulášek Matěj.

Lokomotiva K. Vary – Citice 0:0 (0:0) – PK 4:2.

Toužim – Nové Sedlo 3:1 (1:0). Branky: Kliment Lukáš, Hodina Jan, Hejkal Marek – Rychna Bedřich.

Tabulka po 18. kole