Vše odstartovalo v sobotním dopoledni na stadionu dalovické Čechie, kde se představila Kyselka. Ta si mohla po utkání sypat řádně popel na hlavu, jelikož o body ji připravily špatně zvládnuté začátky obou poločasů. Nakonec musela skousnout krutý pětibrankový příděl. „O konečném skóre rozhodly kyselecké výpadky v úvodu obou poločasů, jinak byla obě mužstva vyrovnaná, s naším výkonem jsem i přes pět vstřelených branek nespokojen," zlobil se i přes výhru po utkání dalovický trenér Petr Richtář.

Podobně pak viděl dění na hřišti i dalovický kapitán Tomáš Stolín, který se v souboji s Kyselkou jednou zapsal do střelecké listiny. „Jsme rádi za tři body. Doma musíme vyhrávat a pro nás bylo toto vítězství hodně důležité. Kyselka sice hrála pohledný fotbal, ale utekly jí začátky obou poločasů a to se ukázalo jako rozhodující moment."

Naopak velké zklamání a rozčarování zavládly v kabině týmu z Poohří. A není divu, po úvodním duelu v Pile, kde urval velmi cenný bod, vyšel tentokrát bodově naprázdno. „Ani se mi to nechce nějak komentovat, ale byl to podceněný zápas z naší strany, i když jsme věděli, že nás tam nečeká nic jednoduchého. Hlavně nás zklamal přístup některých hráčů k zápasu i během něj a to už opravdu raději nebudu komentovat," hořekoval po prohraném zápase kyselecký forvard František Vandák.

Poté se nasměrovaly oči fotbalových odborníků na jáchymovskou Panoramu, kde hostil Jáchymov struženskou TJ. V tomto utkání se nakonec po nerozhodném výsledku body dělily. V dresu horalů si připsal na své konto již třetí gól Karel Lorenc, který tak zařídil prozatím všechny gólové radosti svého týmu v podzimní části.

„Utkání bylo hodně nervózní. Šance byly na obou stranách, ale domácí jich měli více. Od začátku druhé půlky nás zatlačili k naší brance a pořádně ji dobývali. My odolávali až do 87. minuty, to už některým hráčům docházely síly a jeli doslova nadoraz. Škoda že jsme nevyužili některý z brejků. Obzvlášť nás mrzí ten poslední v podání Petra Janáčka z 90. minuty, ale i přesto jsme rádi i za bod z hřiště soupeře, ale škoda že se nám tři minuty nepovedlo vedení udržet," zklamaně bilancoval duel struženský vedoucí Robert Rypar.

„Odvezli jsme si velice cenný bodík, i když na druhou stranu mohly být tři. Škoda že se Jáchymovu podařilo v závěru utkání vyrovnat. Na druhou stranu nám sudí nefoukl stoprocentní pecku na Janyho, mohlo pak být vše jinak, ale i přesto je bod ze hřiště soupeře pro nás plusovým," má jasno kapitán Stružné Josef Dotzauer.

Po sedmibrankovém přídělu v úvodu soutěže od Stružné Kolová stlačila brankový rozdíl na pouhou branku, kterou vyfasovala v domácí premiéře od týmu Božičan, když jediným úspěšným střelcem byl božičanský Martin Kabele. „Máme úzký kádr, navíc někteří hráči museli do práce, tak když to zhodnotím, můžeme být rádi za jednobrankovou prohru. Proti Božičanům jsme nemohli pomýšlet ani na vysněný bod, protože bychom si ho nezasloužili," hořekoval po druhé podzimní porážce kolovský špílmachr Jakub Gábner.

Kruté fotbalové vystřízlivění musel skousnout ve svém druhém vystoupení nováček z Děpoltovic, který zamířil na stadion pod březovskou přehradu, kde se postavil do cesty tamní Jiskře. Ta však neponechala v domácím prostředí nic náhodě a Děpoltkám nasázela na cestu zpět půltucet branek.
„V Březové rozhodl vyzrálý výkon domácího celku a potom naše nekvalita. Chtěl bych se omluvit všem našim fanouškům, kteří na to museli koukat. Musíme se teď pokusit doma o dobrý výsledek proti Staré Roli, poté pro nás teprve začíná opravdový boj o okresní body. Uvědomujeme si, že není důležité, když se nedaří na začátku, horší je to na konci," dobře ví děpoltovický kapitán Milan Skoupý.

Zajímavý zápas s příchutí derby byl na programu v Útvině, kam si udělal výlet Bečov. Ten musel po prvním poločase otáčet ukazatel skóre ve svůj prospěch, což se mu nakonec povedlo.„Na utkání s Útvinou jsme se museli řádně připravit, jelikož nás čekalo derby a věděli jsme, že to bude složité utkání. Bohužel jsme se v první půlce přizpůsobili hře domácích a naše hra vůbec neexistovala a v závěru poločasu jsme inkasovali po rohovém kopu. V kabinách jsme si to řádně vyříkali a řekli jsme si, že začneme hrát svoji hru a odvezeme si tři body, což se povedlo. Po chvilce jsme z rohu srovnali na 1:1, když se trefil Pepa Braniš, pak jsme sice obdrželi červenou kartu, ale i přesto jsme makali dál a přidali další dvě branky. Útvina už jen v nastaveném čase snížila, ale určitě bude patřit k týmům, které umí své soupeře řádně pozlobit," míní bečovský hráč Ladislav Kába.

Půl tuctu branek zamířilo i do chyšského podzámčí, zasloužil se o to pilský Baník, který na svém pažitu rozstřílel šesti góly chyšskou rezervu. Hned dva střelci se dvakrát zapsali do listiny střelců, a to Pavel Zrzavecký a Miroslav Vavřina. To nejlepší nakonec. V posledním utkání prvního kola okresního přeboru si opět s chutí zastřílela starorolská rezerva, která v domácí premiéře totálně zničila Verušičky, jimž nandala sedm kousků. Velkou měrou k tomu přispěl v dresu vítěze Karel Hykš, který zamířil do branky soupeře rovnou čtyřikrát. 

„Co k tomu říci? Nic se nám nedařilo. Stará Role měla v prvním poločase šest brejků, všechny brankově využila a to rozhodlo. My to musíme hodit za hlavu a soustředit se na utkání před námi," míní po druhé prohře Daniel Tvrdek z Verušiček.

Okresní přebor mužů:
Dalovice – Kyselka 5:2 (3:0). Branky: Mykhaylyuk Vitaliy 2, Hegr Jindřich, Stolín Tomáš, Stolín Miloslav – Hudec Vladimír, Labík Jiří. Rozhodčí: Kaucký Jiří. ŽK: 1:1.

Březová – Děpoltovice 6:1 (2:1). Branky: Zemianek Martin 2, Hvizd Jan, Hurban Zdeněk, Skořepa Martin, Štěpán David – Šiler Jan. Rozhodčí: Botoš Robert.

Kolová – Božičany 0:1 (0:0). Branka: Kabele Martin. Rozhodčí: Polívka Miloslav. ŽK: 1:1. ČK: 1:0.

Jáchymov – Stružná 1:1 (0:1). Branky: Lorenc Karel – Rendla Antonín. Rozhodčí: Vašek Jan. ŽK: 1:1.

Útvina – Bečov 2:3 (1:0). Branky: Lédl Jindřich, Machala František – Braniš Josef, Havlovic Josef, Bílý Tomáš. Rozhodčí: Grůza David. ŽK: 3:3. ČK: 0:1.

Pila – Chyše B 6:1 (2:0). Branky: Zrzavecký Pavel 2, Vavřina Miroslav 2, Šimůnek Vlastimil, Pátek Viktor – Burda Jan. Rozhodčí: Zázvorka Jiří. ŽK: 0:1.

St. Role B – Verušičky 7:0 (6:0). Branky: Hykš Karel 4, Hlavatý Ladislav, Zoubek Václav, Čoudek Štěpán. Rozhodčí: Kvasnička Ladislav. ŽK: 1:0.