První výhra. Na tom by nebylo nic zvláštního, ale přece jen něco je. Toužim se v předloňských sezonách hodně výsledkově a pak i bodově trápila, a to zejména na hřištích soupeřů. Tentokrát však nechala veškerý fotbalový ostych za branami Toužimi, a hned se dostavila výhra. Na půdě Františkových Lázní totiž Toužimáci slavili tříbrankové vítězství.

„I přesto, že se nám na hřištích soupeřů příliš nedařilo, zejména pak ve Františkových Lázních, tak jsme tam zamířili s cílem získat alespoň bod, alespoň já jsem v to věřil,“ popisuje toužimský kouč Jaroslav Hejkal. Podařilo se. Toužim na soupeře z lázní vlétla od úvodního hvizdu a po prvním poločase vedla dvoubrankovým rozdílem. „Musím kluky pochválit, protože hráli to, co jsme si řekli. Navíc jsme k tomu přidali i důležité branky,“ liboval si Hejkal. A měl pořádný důvod. První branku duelu obstaral navrátivší se Josef Hudec, druhou pak přidal Jakub Borek z pokutového kopu. Tu třetí pak měl na svědomí opět z pokutového kopu Karel Čermák, který navíc ještě jednu penaltu neproměnil.

„Vítězství bylo zcela zasloužené, a když to vezmu z pohledu domácího celku, tak bylo ještě hodně milosrdné, ale tím určitě nechci snižovat kvalitu soupeře,“ upozorňoval Hejkal.

Jenže v Toužimi úvodní euforii značně krotí. Důvod? Soutěž je teprve na začátku. „Zápas se nám sice povedl, ale prozatím není co oslavovat, jelikož pořád je co zlepšovat, a hlavně nám utkání ukázalo, že pořád nás čeká hodně práce. Nicméně je pro nás vítězství hodně cenné a důležité, teď to musíme potvrdit v následujících zápasech,“ dobře ví toužimský trenér.